• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šios egzotiškos salotos puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek įprastiems pietums paįvairinti.

REKLAMA
REKLAMA

Produktai:

2 kg. Baklažanų

3 litrai vandens

6 v. š. druskos



Užpilas:

3 dideli svogūnai (smulkiai supjaustyti)

1 ryšulėlis petražolių arba smulkiai kapotų Salierų

5 skiltelės česnako (išspausti)

150 gr. aliejaus

100-120 gr. 9 proc. acto

2 v. š. cukraus

1 v. š. druskos

3 v.š. vandens

3  paprikos (supjaustti juostelėmis)



Paruošimas:

REKLAMA

Į tris litrus vandens įdėti druskos bei užvirti. Baklažanus perpjauti išilgai į 4 dalis ir sudėjus į verdantį vandenį virti 4-5 min. Ištraukus iš puodo ataušinti ir susmulkinti.

Atskirame dubenyje sumaišyti ingirdientus užpilui. Sudėjus svogūnus, petražoles/ salierus, česnakus įberti cukraus, druskaus bei vandens. Viską išmaišyti. Galiausiai ažpilti aliejų ir actą prieš tai sumaišius.

Susmulkintus baklažanus sudėti į dubenį, kuris turi sandarų dangtelį, užpilti padažą, užsukti bei įdėti į šaldytuvą parai, kad pasimarinuotų.

 

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų