Šios egzotiškos salotos puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek įprastiems pietums paįvairinti.
Produktai:
2 kg. Baklažanų
3 litrai vandens
6 v. š. druskos
Užpilas:
3 dideli svogūnai (smulkiai supjaustyti)
1 ryšulėlis petražolių arba smulkiai kapotų Salierų
5 skiltelės česnako (išspausti)
150 gr. aliejaus
100-120 gr. 9 proc. acto
2 v. š. cukraus
1 v. š. druskos
3 v.š. vandens
3 paprikos (supjaustti juostelėmis)
Paruošimas:
Į tris litrus vandens įdėti druskos bei užvirti. Baklažanus perpjauti išilgai į 4 dalis ir sudėjus į verdantį vandenį virti 4-5 min. Ištraukus iš puodo ataušinti ir susmulkinti.
Atskirame dubenyje sumaišyti ingirdientus užpilui. Sudėjus svogūnus, petražoles/ salierus, česnakus įberti cukraus, druskaus bei vandens. Viską išmaišyti. Galiausiai ažpilti aliejų ir actą prieš tai sumaišius.
Susmulkintus baklažanus sudėti į dubenį, kuris turi sandarų dangtelį, užpilti padažą, užsukti bei įdėti į šaldytuvą parai, kad pasimarinuotų.
Skanaus!