REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Dominykas Vaitiekūnas ir Aušrinė Ramanauskaitė (nuotr. Organizatorių)

Aktorius Dominykas Vaitiekūnas šiuos metus vadina permainų laiku – scenos menų atlikėjas nusprendė skirti daugiau dėmesio savo sveikatos bei išvaizdos puoselėjimui. Vienas iš didžiausių pokyčių – tai atauginama vešlesnė šukuosena, rašoma pranešime spaudai.

5

Aktorius Dominykas Vaitiekūnas šiuos metus vadina permainų laiku – scenos menų atlikėjas nusprendė skirti daugiau dėmesio savo sveikatos bei išvaizdos puoselėjimui. Vienas iš didžiausių pokyčių – tai atauginama vešlesnė šukuosena, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Tai padaryti žinomam vyrui padeda PRP terapija – plikimo gydymo procedūra, kurios metu naudojama jo paties kraujo plazma.

Plikti pradėjo prieš dešimt metų

„Iki dvidešimties turėjau labai vešlią šukuoseną, o tuomet plaukai pradėjo po truputį retėti. Maždaug prieš dešimtmetį pastebėjau pirmuosius plikimo požymius: pradėjo plikti visas viršugalvis, ypač pakaušio dalis. Šią problemą esu paveldėjęs iš giminaičių, žinau, kad tai nulemta testosterono“, – pasakoja 33-ąjį gimtadienį neseniai atšventęs D. Vaitiekūnas. 

Scenos menų atlikėjas teigia nebandęs „stebuklingų“ šampūnų ar kitų priemonių, kurios neva padėtų atauginti plaukus, nes žvelgė į situaciją realistiškai: „Mano aplinkoje pakankamai daug medikų, kad žinočiau, jog trys ataugę plaukai nuo papildomo brūžinimo nepakeistų situacijos, kai plikimas jau yra akivaizdus“.

REKLAMA
REKLAMA

D. Vaitiekūnas kreipėsi į „Nordclinic“ gydytoją dermatovenerologę-trichologę Aušrinę Ramanauskaitę, kuri jam rekomendavo medikamentinį bei PRP procedūrų kursą – veiksmingą gydymą, kurio metu yra suaktyvinami plaukų augimo faktoriai.

REKLAMA

„Negaliu sakyti, kad plikimas man buvo gyvenimo tragedija, tačiau kartais dėl to kompleksuodavau: dažniau dėvėdavau kepurę, o tam tikrose situacijose atsistodavau taip, kad nesimatytų plinkančio pakaušio. Be to, dar būdamas dvidešimt penkerių įsitikinau, kad būti plikam man netiktų: tuomet nusiskutau plaukus norėdamas pažiūrėti, kaip atrodysiu nuplikęs. Galbūt mano galvos forma nėra labai graži, nes supratau, kad plikumas man netinka, o ir aplinkiniai kartojo, kad atrodau keistai“, – šypsosi scenos menų atlikėjas.

Nusprendė skirti daugiau dėmesio sau

Ši išvaizdos transformacija, D. Vaitiekūno teigimu, susijusi ir su tuo, kad jis paskelbė sau iššūkį – skirti daugiau dėmesio sveikatos bei išvaizdos puoselėjimui. Jo teigimu, rūpinimasis savimi yra įsiklausymas į savo poreikius, stengimasis mylėti savo kūną. Kartu tai – gebėjimas išmokti save priimti tokį, koks esi šiandien, ir pasiryžimas pakeisti tai, ką įmanoma pakeisti.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada nepirkau brangių priemonių, nepakankamai save prižiūrėjau, nežinojau nei kaip, nei ką daryti. Tuomet susipažinau su gydytoja A. Ramanauskaite ir tai buvo vienas iš sąmoningų pasirinkimų šiemet skirti dėmesio sau. Ji nežadėjo, kad staiga mano plaukai įgaus visai kitą pavidalą. Vis dėlto, gydymo efektyvumas jau dabar akivaizdus ir tuo esu itin patenkintas“, – pokyčiais džiaugiasi D. Vaitiekūnas.

A. Ramanauskaitė paaiškina, kad D. Vaitiekūno plaukų būklė pirmiausia buvo įvertinta pagal Hamiltono-Norwoodo skalę, kuri parodė, kad plaukų retėjimo problema – rimta: „Tai buvo prasidedantis plikimas, taip pat aktyvus plaukų slinkimas, todėl Dominykui paskyrėme gydymą namuose – vartoti vaistus, įtrinti specialias priemones į skalpą, taip pat atlikome keturių PRP procedūrų kursą. Šiuo metu Dominykas savo skalpo bei plaukų būklę prižiūri pats, o po trijų mėnesių galėsime įvertinti progresą ir paskirti tolimesnį PRP gydymą“, – paaiškina gydytoja dermatovenerologė-trichologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naudojamas paciento kraujas

Pasak D. Vaitiekūno, PRP terapija jį labiausiai sudomino tuo, kad yra natūrali ir jai nereikalinga chirurginė intervencija. D. Vaitiekūnui paantrina ir A. Ramanauskaitė, paaiškindama, kad PRP yra trombocitais praturtinta plazma, kuri suaktyvina plaukų augimo faktorius.

„PRP procedūros metu iš paciento venos paimamas nedidelis kiekis kraujo. Kraujas specialiai paruošiamas ir iš jo išgaunamas trombocitų koncentratas PRP. Jame esančių trombocitų koncentracija yra iki 4–5 kartų didesnė, palyginti su įprastu trombocitų kiekiu kraujyje. Naudojant itin ploną adatą, šis kraujo koncentratas suleidžiamas į viršugalvį. Kiekvienu atveju PRP procedūra ir jos dažnis parenkami individualiai, bet dažniausiai rekomenduojama atlikti 3–4 procedūras. Plaukai pradeda augti ir tampa pastebimi praėjus 3–4 mėnesiams po pirmos procedūros“, – specifiką paaiškina gydytoja dermatovenerologė-trichologė.

REKLAMA

Sulaukė daug užklausų

Intensyvus D. Vaitiekūno gydymas vyksta jau keturis mėnesius, o galutinį rezultatą tikimasi išvysti kitą vasarą. Dainininkui bei aktoriui pradėjus lankyti šias procedūras ir paviešinus apie tai socialiniuose tinkluose jis sulaukė daug užklausų: „Iš man rašančių vyrų reakcijos galiu pasakyti, kad požiūris į plikimą nepriklauso nei nuo socialinės padėties, nei nuo amžiaus ar seksualinės orientacijos. Jaučiu, kad susiduriantiems su plikimu tai yra svarbu. Tiesa, šnekėti apie tai nėra paprasta, nes mūsų visuomenė dar tik pratinasi prie to, kad vyras rūpinasi savo išvaizda. Manau, kad labai sveika priimti save visokį, tačiau, jeigu gali kažką pakeisti, kodėl gi to nepadarius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų