REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgasis šv. Velykų savaitgalis, o po jo iš karto moksleivių atostogos paskatino šeimas aktyviau domėtis, kur gi išvykti pailsėti. Ne tik viešbučiai Lietuvos kurortuose jau pilnutėliai, bet ir į užsienį norinčių išvykti buvo daug daugiau. Tiesa, pastarosios kelionės paplonino pinigines daug smarkiau nei įprasta.

Ilgasis šv. Velykų savaitgalis, o po jo iš karto moksleivių atostogos paskatino šeimas aktyviau domėtis, kur gi išvykti pailsėti. Ne tik viešbučiai Lietuvos kurortuose jau pilnutėliai, bet ir į užsienį norinčių išvykti buvo daug daugiau. Tiesa, pastarosios kelionės paplonino pinigines daug smarkiau nei įprasta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kainos užsienyje – 30 proc. didesnės

Keliautojas Rimvydas Širvinskas – Makalius naujienų portalui tv3.lt teigia, kad šv. Velykų laikotarpiu kelionės į užsienį yra daug populiaresnės nei Kalėdiniu laikotarpiu. Per Kalėdų šventes keliaujama mažesnėmis grupėmis, su draugais, paprastomis dienomis. Be to, pasirenkamos labai įvairios kelionės: į šiltus kraštus, slidinėjimo, didmiesčių lankymas. Tuo tarpu Velykų atostogas paprastai praleidžiamos šeimomis: tėvai vežasi vaikus, vyresni vaikai tėvus. Pagrinde renkamasi šiltieji kraštai.

REKLAMA

„Pastebiu, kad kiekvienais metais daugėja būtent per šventes išvažiuojančių ir kažkur keliaujančių. Niekas praktiškai mums nesiuntė užklausos, kad norėtų tik Velykas praleisti užsienyje. Labai daug žmonių norėjo visą atostogų savaitę pasiimti, nes po Velykų yra moksleivių atostogų savaitė. Šiais metais sulaukėme 20 proc. daugiau keliautojų užklausų, būtent per Velykas ar po jų, išvykti kažkur paatostogauti“, – pasakoja R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau daugeliui besikreipusių atostogų reikėjo atsisakyti. Mat šiemet kelionės per Velykas yra daug brangesnės ir neretam viršijo turimą kelionių biudžetą. Anot R. Širvisnko, taip jau sutapo, kad moksleivių atostogos visoje Europoje tuo pat metu, tad keliaujančių žmonių srautas daug didesnis.

„Turkijoje sezonas prasideda nuo kovo pabaigos. Per šv. Velykas, su itin geru pasiūlymu, buvo galima įsigyti kelialapį (skrydis, pervežimas, maitinimas, viešbutis) už 400 Eur. Tačiau, jei savaitę po moksleivių atostogų žiūrėti, nuo balandžio 7 dienos, kainos krenta apie 30 proc. Todėl, akivaizdu, kad tos kainos maždaug 30 proc. aukštesnės tą pošventinę savaitę“, – sako R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį Velykų sezoną populiarios kryptys – Egiptas (kaina buvo apie 600–650 Eur) Turkija (apie 400 Eur), egzotinės kelionės, kaip Tailandas ar Maldyvai (kainų vidurkis apie 1300–1500 Eur). Pasak R. Širvinsko, pastarosios kelionės taipogi maždaug 30 proc. brangesnės Velykų atostogų metu dėl išaugusių skrydžių kainų nei balandžio viduryje ar pabaigoje.

Taipogi katalikai domėjosi kelionėmis į Izraelį bei Romą, iš kurios būtų galima nuvykti į Vatikaną išgirsti popiežiaus Velykinę kalą. Tačiau tokių norų turi nemažai turistų, dėl to itin išaugusios tiek skrydžių, tiek viešbučių kainos.

REKLAMA

Lietuvoje – mažas srautas pajūryje, didelis Birštone ar Druskininkuose

Netrūksta norinčiųjų atostogas praleisti ir Lietuvoje. Tačiau, pasak R. Širvinsko, daugiau atsigręžta į vandens parkų bei SPA procedūrų kurortus.

„Šiandien skambinėjome į viešbučius klausėme, visi iš karto sako, atsiprašome, kad vietų jau nebėra. Ir ne tik savaitgalį, bet ir tą moksleivių atostogų savaitę. Tai rodo, kad itin suaktyvėjęs vietinis turizmas, žmonės ne tik žiūri į užsienio kurortus, užsienio šalis, tačiau atsigręžia ir į Lietuvos kurortus. Nebūtinai pajūrį, nes dar vėsoka, o į Birštoną, Druskininkus. Ir tai pagrinde yra lietuviai, ne užsieniečiai“, – komentuoja jis.

REKLAMA

Tokį patį vaizdą galima susidaryti ir iš Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos direktorės Ingridos Valaitienės komentaro. Pasak jos, įprastai šv. Velykų laikotarpis praleidžiamas su šeima, tad tokių didelių lankytojų srautų, kaip pavyzdžiui per Stintų šventę, nesitikima.

Visgi didesnio turistų skaičiaus nei įprastai šiais mėnesiais, laukiama. Tiesa, į viešbučius Palangoje Velykų laikotarpiui registruojasi ne vien lietuviai, bet ir baltarusiai, rusai.

Viešbučiai Lietuvoje siūlo specialias atrakcijas vaikams, kad šie būtų užimti – kino filmai, teatrai, margučių dažymas. O Palanga kvies apsilankyti Margučių alėjoje J. Basanavičiaus gatvėje, sudalyvauti margučių ridenimo čempionate ar orientacinėse varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikina, kad už tą pačią kainą Lietuvoje gaunama daugiau

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos direktorė Ingrida Valaitienė tv3.lt tikino, kad šiuo laikotarpiu viešbučių kainos Lietuvos nėra itin užkeltos. Pasak jos, kainos ne daug didesnės nei būtų įprastą savaitgalį.

Booking.com programa rodo, kad 4 asmenų šeima (2 suaugę, 2 vaikai) nuo šeštadienio iki pirmadienio Palangoje gali apsistoti ir už 111 eurų. Bet norint apsistoti 4 ar 5 žvaigždučių viešbutyje kaina išaugo nuo 208 Eur iki 680 Eur.

Tuo tarpu R. Širvinskas sakė suprantąs, kodėl stebimasi, kad už tą pačią kainą galima poilsiauti ir Lietuvoje, ir užsienyje, kai užsienyje oras daug geresnis. Tačiau jis turi paaiškinimą.

„Nereiktų pamiršti, kad Lietuvoje į kainas dar yra įskaičiuotos įvairios sveikatinimo procedūro. Kas nori ramesnio poilsio, SPA paslaugų, renkasi Lietuvos kurortus. O tie, kas nori šiltai prie jūros praleisti laiką, pamatyti kažką naujo, renkasi užsienio šalis“, – komentuoja R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų