• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainoje, Kijeve šeštadienį prasideda savaitę truksiantis projektas „Dėkojame Lietuvai“. Projekto tikslas – padėkoti Lietuvai už paramą Ukrainai tarptautinėje arenoje, supažindinti ukrainiečius su Lietuvos verslo ir turizmo galimybėmis, kulinariniu paveldu.

Lietuvos verslininkai, dirbantys Ukrainoje, šioje prekybos–laisvalaikio galerijoje įkurs Lietuvą pristatančią ekspoziciją. Pasak projekto „Dėkojame Lietuvai“ organizatorių, renginio tikslas paprastas – pristatyti ukrainiečiams Lietuvą iš arčiau.

„Norime, kad eilinis ukrainietis susipažintų su Lietuvos istorija, verslu. Daugelis ukrainiečių, deja, apie Lietuvą žino tik tiek, kad vykstant karui Lietuva yra beveik vienintelė Ukrainos lobistė Europoje. Ukrainiečiams norime suteikti galimybę padėkoti Lietuvai“, – sakė bendrovės „DeVison“ marketingo direktorė, renginio organizatorė Jekaterina Starunskaja.

„Mes labai dėkingi Lietuvai už paramą , kad ji iš Europos Sąjungos reikalauja didesnio dėmesio Ukrainai, padeda mums spręsti šalies problemas. Ir verčia Europą adekvačiai vertinti krizę Ukrainoje“, – Lietuvos televizijos žurnalistams sakė politologas Vladimiras Fesenko.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkai tikisi, kad pavyks sudominti ukrainiečius Lietuva, pritraukti daugiau turistų, paskatinti Ukrainos verslą investuoti Lietuvoje. Per savaitę ukrainiečiams bus pristatyta įvairių renginių: tarptautinė fotografijų paroda–konkursas „Lietuva pasaulio akimis“, lietuvių kulinarinio paveldo dienos.

REKLAMA

„Kiekvienas galės paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų, vyks šakočių valgymo konkursas.Tarptautinės Rytų partnerystės ir investicijų asociacijos verslininkai, dirbantys Lietuvoje ir Ukrainoje, dalinsis įgyta patirtimi, diskutuos apie verslo sunkumus ir perspektyvas“, – sakė J. Starunskaja.

Lietuvos dienų Kijeve organizatorių teigimu, tebesitęsiant konfliktui Rytų Ukrainoje kaip tik ir sunkiausia diskutuoti apie verslo perspektyvas. Pavyzdžiui, dėl atidėto Europos krepšinio čempionato įstrigo Kijevo arenos projektas – iš vyriausybės paramos nesitikima, nors areną statantys Lietuvos verslininkai savo planų neatsisako.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes planuojame ir dirbame su įvairiom finansinėm institucijom dėl finansavimo, planuojame bet kokiu atveju projektą užbaigti. Investuota iš mūsų pusės apie 11 milijonų dolerių. Bendras biudžetas apie 120 milijonų dolerių“, – sakė bendrovės „DeVision“ vykdomasis direktorius Olegas Ponomariovas.

Pasak verslininkų, verslui trukdo ir bankų politika – didelės palūkanos ir sunkumai gaunant kreditus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų