• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, LRT Televizijos Naujienų tarnyba, LRT.lt

Lietuvos verslui atsiveria geresnės galimybės investuoti Lenkijoje. Ši kaimynė per krizę augusi, dabar pati patiria sunkumų, nes per pirmąjį ketvirtį ūkio augimas sulėtėjo iki pusės procento BVP. Todėl lietuvių verslui Lenkijos ekonomika tampa patraukli dėl stiprios vidinės rinkos, be to, ji mažiau priklausoma nuo ekonominės ir finansinės padėties užsienio rinkose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LRT televizijos laida „Panorama“, po kelerių metų pertraukos Varšuvoje į verslo klubą susirinko Lietuvos verslininkai – jau išstudijavę kaimyninės šalies rinką ir sėkmingai joje dirbantys bei tik į ją ketinantys įžengti ir investuoti.

REKLAMA

„Mano požiūriu, šiuo metu investuoti Lenkijoje yra geras momentas. Yra sąstingis ir ekonomika šiek tiek sustojusi Lenkijos rinkoje. Verslininkai investuotojai ir Lenkijoje šiek tiek laukia ir nežino kas bus ateityje. Gąsdinama krize vis dar, taigi yra progų įsigyti verslą, investuoti, rasti savo vietą Lenkijos rinkoje“, – teigia „Versli Lietuva“ atstovas Lenkijoje Vygandas Uksa.

„Pradedantiesiems verslininkams į Lenkijos rinką siūlyčiau eiti nedideliais žingsniais, auginti klientus ir jų pasitikėjimą, įsigijimus daryti ne tik tariantis su konsultantais, bet ir su Lietuvos verslininkais, turinčiais patirtį Lenkijos rinkoje“, – pataria įmonės „Polimport“ valdybos pirmininkas Giedrius Kavaliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos ekonomikos analitikai taip pat tvirtina, kad sulėtėjusi šalies ekonomika (pastaruoju metu augo tik puse procento), ir sumažėjęs konkurencingumas – geras ženklas užsienio investuotojams. Per ekonominę krizę, kai Europoje rinkos traukėsi, Lenkijos rinka augo, todėl konkuruoti su vietos gamintojais užsienio kompanijoms nebuvo lengva. Dabar padėtis pasikeitusi.

Vyriausybė pamažu išparduoda neefektyviai veikiančias valstybines pramonės įmones, centrinis bankas švelnina kreditų politiką.

„Politikai, finansų ministras ir centrinio banko vadovas priėmė sprendimą, kad atlaisvinti pinigus, mažinti, palūkanos dabar yra trys procentai, tai yra pats žemiausias lygis koks buvęs istorijoje, aš manau, kad verslas gali skolintis ir plėtot savo verslą ir matyt čia ne paskutiniai karpymai palūkanų“, – sako Lietuvos ambasados patarėjas Lenkijoje Saulius Labutis.

Pasak Lenkijos ekonomikos ekspertų, tik dėl vieno sektoriaus investuotojai neturėtų jaudintis – jo augimas akivaizdus – tai infrastruktūros plėtra.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų