• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos dujų monopolininko koncerno „Gazprom“ valdoma „Kauno termofikacijos elektrinė“ (KTE), vadovaujantis teismo sprendimu, „Kauno energijai“ turės sumokėti 5,4 mln. litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Kauno energija“ iš KTE siekė prisiteisti 17 mln. litų netesybų. KTE pagamintą šilumą „Kauno energija“ tiekia Kauno ir Jurbarko vartotojams.

REKLAMA

Trečiadienį pranešama, kad Vilniaus komercinio arbitražo teismas, išnagrinėjęs bylą dėl KTE neįvykdyto investicijų susitarimo, priėmė sprendimą „Kauno energijai“ priteisti 5,419 mln. litų dydžio baudą, informuoja Kauno miesto savivaldybė.

2003 metais su „Gazprom“ buvo pasirašyta ne tik KTE pardavimo sutartis bei šilumos energijos pirkimo-pardavimo sutartis, bet ir investicinius įsipareigojimus apibrėžianti sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ už KTE sumokėjo 116,5 mln. litų ir įsipareigojo į nupirktą turtą investuoti ne mažiau kaip 400 mln. litų. Tačiau, anot „Kauno energijos“, iki šiol investuota kur kas mažesnė suma – 69,3 mln. litų.

Anksčiau skelbta, kad „Gazprom“ netesybos siekė 17 mln. litų. Nepavykus dėl netesybų susitarti taikiu būdu, „Kauno energija“ kreipėsi pernai vasarą kreipėsi į Arbitražo teismą. „Kauno energijai“ palankus teismo sprendimas šioje byloje yra galutinis.

„Kauno energijos“ duomenimis, per paskutinius šešerius metus KTE nevykdė reikiamų investicijų – nekeitė senstančių įrengimų, nevykdė remontų, o jos efektyvumo rodikliai buvo prastesni nei kitų kogeneracinių jėgainių Lietuvoje. Todėl „Kauno energija“ baiminosi, kad dėl minėtų trūkumų gali sutrikti šilumos gamyba ir tiekimas.

Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų