• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį JAV doleris brango pagrindinių valiutų atžvilgiu. Buvo sulaukta daug svarbių makroekonominių naujienų, tačiau viena pagrindinių JAV dolerio stiprėjimo priežasčių buvo laukiamas šiandieninis Federalinio rezervų banko (FED) posėdis.

REKLAMA
REKLAMA

JAV akcijų rinkos indeksai Dow Jones ir S&P500 atitinkamai smuko 0.47 proc. ir 0.55 proc. ir nutraukė keturias dienas trukusį kilimą. Naftos kaina kritusi devynias dienas paeiliui antradienį sugebėjo vėl pakilti virš 70 JAV dolerių už barelį atžymos. Aukso kaina dieną baigė be ženklesnių pokyčių, ties 1125 JAV dolerių už unciją riba.

REKLAMA

Euro ir JAV dolerio valiutų poros kursas vakar smuko 0.83 proc. iki 1.4535. Prekybos metu buvo pasiektas ir 1.50 lygis, tačiau pardavėjams jo įveikti kol kas nepavyko. Vakar buvo skelbiama nemažai svarbių makroekonominių rodiklių, veikusių pagrindinę valiutų porą.

Vokietijos ir euro zonos institucinių investuotojų pasitikėjimas mažėja. Skaičiuojamas ZEW rodiklis Vokietijoje krito trečią mėnesį paeiliui nuo 51.5 iki 50.4. Euro zonoje analogiškas rodiklis sumažėjo nuo 51.8 iki 48. Paskelbtas JAV gamintojų kainų indeksas siekė 1.8 proc. ir buvo didesnis bei prognozuotas (0.8 proc.). Ilgalaikių užsienio investicijų į JAV vertybinius popierius suma sudarė 20.7 mlrd. JAV dolerių – mažiau nei tikėtasi (38.3 mlrd.).

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien skelbiama daug euro zonos makroekonominių rodiklių. Jie ko gero veiks eurą pirmoje dienos pusėje, kadangi vėliau iš JAV atkeliaus svarbesnių žinių. JAV skelbia statybų leidimų skaičių, vartotojų kainų indeksą bei einamosios sąskaitos balansą. Tačiau svarbiausiu įvykiu šiandien bus FED posėdis.

Investuotojai bandys įvertinti bendrą FED pranešimo turinį apie šalies ekonominę padėtį. Tikėtina, kad FED gali būti nusiteikęs labiau optimistiškai, kadangi paskutiniai ekonomikos duomenys buvo ženkliai geresni nei laukta. Taip pat laukiamos užuominos apie galimus palūkanų normų pasikeitimus ir likvidumo mažinimo programų planus. Užuominos apie likvidumo ribojimą galėtų dar labiau sustiprinti dabartines JAV dolerio pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos svaro ir JAV dolerio kursas nusileido 0.27 proc. iki 1.6265. Paskelbta D.Britanijos metinė infliacija siekė 1.9 proc. ir buvo didesnė nei prognozuota (1.8 proc.), tačiau ne itin reikšmingai. Būstų kainos indeksas, kaip ir prognozuota, toliau rodė kainų atsitiesimą. Šiandien iš D.Britanijos bus sulaukta darbo rinkos duomenų.

JAV dolerio ir Japonijos jenos kursas vakar kilo 1.17 proc. iki 89.62. Iš Japonijos duomenų nebuvo sulaukta, tad investuotojai rėmėsi naujienomis iš JAV. Šiandien šiai porai be abejo svarbiausias bus FED posėdis. Atsižvelgdami į JAV dolerio ir Japonijos jenos kurso judėjimą, investuotojai vakar buvo labiau linkę pardavinėti jeną ir prieš kitas valiutas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų