REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Atsisveikinimas su Gdansko meru (nuotr. SCANPIX)

Lenkijoje buvo suimtas labdaros koncerto saugumo vadovas, po to kai anksčiau šį mėnesį šiame renginyje buvo mirtinai sužalotas Gdansko meras, pirmadienį pranešė prokurorai.

6

Lenkijoje buvo suimtas labdaros koncerto saugumo vadovas, po to kai anksčiau šį mėnesį šiame renginyje buvo mirtinai sužalotas Gdansko meras, pirmadienį pranešė prokurorai.

REKLAMA

Saugumo vadovas sulaikytas už melagingus pareiškimus apie tą ataką. Vyras tvirtino, kad užpuolikas pasinaudojo atpažinimo kortele su užrašu „Žiniasklaida“, kad patektų ant scenos, kur sausio 13-osios vakarą kalbėjo Lenkijos šiaurinio Gdansko uostamiesčio meras Pawelas Adamowiczius.

„Dariuszas S. policijai pranešė apie žiniasklaidos atpažinimo kortelę, kad pridengtų renginio saugumo trūkumus“, – nurodė Gdansko prokuratūros atstovė Grazyna Wawryniuk.

Tačiau, kaip išsiaiškino tyrėjai, užpuolikas Stefanas W. tokios kortelės savo nusikaltimo metu neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA

G. Wawryniuk taip pat sakė, kad Dariuszas S. įtariamas daręs spaudimą vienam savo pavaldiniui meluoti apie tą incidentą. Jei bus pripažinta saugumo vadovo kaltė, jam gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

REKLAMA

Pirmadienį Lenkijos vidaus reikalų ministras Joachimas Brudzinskis atėmė iš saugos kompanijos „Tajfun“, turėjusios prižiūrėti saugumą minėtame labdaros koncerte, licenziją.

J. Brudzinski taip pat nurodė atlikti patikrinimą Gdansko policijoje, nes pasirodė informacijos, kad pareigūnai galbūt nesureagavo į perspėjimus, kad Stefanas W. yra pavojingas.

27 metų įtariamajam gresia laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė, jei bus pripažinta jo kaltė dėl P. Adamowicziaus nužudymo. Gruodį vyriškis buvo paleistas iš kalėjimo, kur atliko daugiau kaip penkerių metų laisvės atėmimo bausmę už kelių bankų apiplėšimą.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas Stefano W. vaikystės draugas, dvejus metus kalėjęs už bendrininkavimą per minėtus apiplėšimus, šį mėnesį buvo pranešęs policijai, kad iš to vyro sulaukė grasinimų mirtimi, paskelbė lenkų leidinys „Super Express“.

Įtariamojo motina dar prieš jo paleidimą irgi yra kreipusis į policiją ir pranešusi, kad jos sūnus yra pavojingas ir ketina keršyti už savo įkalinimą.

„Prašau jūsų atleisti mano sūnui“, – kalbėjo ji interviu dienraščiui „Gazeta Wyborcza“.

Mero nužudymu įtariamas vyras buvo teistas, kai šaliai vadovavo liberalioji partija „Pilietinė platforma“ (PO), kuriai anksčiau priklausė P. Adamowiczius. Stefanas W. teigė, kad ankstesnė vyriausybė jį įkalino neteisingai.

Šeštadienį dešimtys tūkstančių žmonių susirinko į Gdanske vykusias P. Adamowicziaus laidotuves.

Du dešimtmečius Gdansko meru buvęs P. Adamowiczius buvo peiliu subadytas į krūtinę šimtų žmonių akivaizdoje, per labdaros koncertą sausio 13-ąją. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų