• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (5/5) Eurolygoje penktadienio vakarą patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės, kai Milane 92:98 nusileido „AX Armani“ klubui.

Kauno „Žalgiris“ (5/5) Eurolygoje penktadienio vakarą patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės, kai Milane 92:98 nusileido „AX Armani“ klubui.

REKLAMA

Kauniečiai atsilikinėjo didžiąją mačo dalį, vienu metu skirtumas buvo net 20 taškų. Vis dėlto Martino Schillerio auklėtiniai fantastiškai sugrįžo į rungtynes ir ketvirtajame kėlinyje dėl pergalės virė arši kova.

Galiausiai varžovų gretose iniciatyvos ėmėsi gynėjai, kurių taiklūs metimai lemiamu momentu nulėmė nugalėtoją. 

Žalgiriečių gretose karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė išvakarėse 20-ąjį gimtadienį paminėjęs Rokas Jokubaitis. Jis per 25 minutes įmetė 15 taškų, iš kurių 10 – antroje dvikovos dalyje. 

„Tai buvo taškų lenktynės. Ne pirmą kartą turėjome vytis varžovus, mažinti deficitą. Trečiojo kėlinio pradžioje turėjime tuos minus dvidešimt, tačiau po to sugrįžome į rungtynes. Pirmoje rungtynių pusėje darėme tas tas pačias klaidas, tai treneris vis kartojo kurių nereikia jų daryti. Galų gale tai buvo intensyvios rungtynės, bet vis vien prasileidome per daug taškų“, – po rungtynių sakė R. Jokubaitis.

REKLAMA
REKLAMA

– Per pirmąją pusę italai įmetė 52 taškus, iš viso jie įmetė 98. Kaip pats minėjai, buvo tų klaidų. Kokios jos?

. – Trenerio mintys buvo tokios, kad neturint išnaudoto pražangų limito ir esant būtinybei reikia prasižengti, žaisti agresyviai. Nes buvo atvejų, kai nėra pražangos ir gauname tritaškį. Antroje kėlinio dalyje susitvarkėme visai gal susitvarkėme su šiuo klausimu. Nors trečiame ketvirtyje ir anksti gavome penkias pražangas, tačiau sugebėjome pasivyti varžovus Vis dėlto jau antrose rungtynėse iš eilės matėme, kaip kai kurie žaidėjai individualiai gerai sužaidžia.

REKLAMA

– Kas leido trečiame kėlinyje sugrįžti į žaidimą?

– Patikėjome, kad galime tikrai atsitiesti. Tikrai nėra lengva nuo minus dvidešimt vėl lipti į viršų, tačiau pajautėme, kad galime, turime jėgų. Pradėjome greitesnį žaidimą žaisti, gerai kamuolys judėjo, atsikovojome kamuolius.

– Šiose rungtynėse techninę pražangą gavo treneris M.Schilleris. Kiek tai motyvavo komandą?

– Pirmą kartą mačiau tokį piktą trenerį. Tai užveda tokie dalykai. Aš suprantu, už ką treneris gavo naudą – nieko nenoriu sakyti apie teisėjus, bet buvo tų baudų traktavimas ne į mūsų pusę, tai ir sukėlė trenerio pyktį. 

REKLAMA
REKLAMA

– Po kai kurių prastų savo epizodų keikei save. Kas šįkart nepavyko kovoje su Milano klubu?

– Visą laiką priimu viską gana asmeniškai. Bet džiugu, kad su tokiais komandos draugais žaisti, kurie, kai nuleidžiu galvą, sako nenuleisk, rungtyniaujam toliau. Sakysime, labai gerai, kad pykstu ant savęs – vadinasi, yra ambicijos, ir labai gerai, kad mane palaiko klubo draugai. Nors ir pats suprantu, kad vienur ar kitur padarau klaidą, bet jie ir prieina ir sako „važiuojame toliau“. Tai tikrai man į naudą

 – Kalbant apie mačo pabaigą – ar viską nulėmė varžovų gynėjai K. Panteris ir M. Delaney?

– Sunkoka pasakyti, nes jie iššovė rungtynių pabaigoje. Manau, kad ne tai nulėmė visą baigtį – mes patys tiek košės prisivirėme trečiame kėlinyje, tad negalima sakyti, kad jie ištempė rungtynes. Žinoma, tie gynėjai sužaidė fantastiškai reikiamu momentu ir belieka  pasveikinti varžovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų