REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po debiutinio sezono Rusijoje į Lietuvą pagaliau grįžęs Permės „Parma“ treneris Kazys Maksvytis dienas gimtinėje leidžia saviizoliacijoje. Joje jis turės praleisti dar artimiausias dešimt dienų. Kaip pats tikino, kad ir kaip norėtųsi apkabinti šeimos narius, esant tokiai situacijai sąžiningai laikysis visų karantino taisyklių.

Po debiutinio sezono Rusijoje į Lietuvą pagaliau grįžęs Permės „Parma“ treneris Kazys Maksvytis dienas gimtinėje leidžia saviizoliacijoje. Joje jis turės praleisti dar artimiausias dešimt dienų. Kaip pats tikino, kad ir kaip norėtųsi apkabinti šeimos narius, esant tokiai situacijai sąžiningai laikysis visų karantino taisyklių.

REKLAMA

K.Maksvytis savo pirmąjį sezoną vadovaujant Rusijos klubui galėtų skelti į dvi dalis. Iki naųjųjų metų komanda susidūrė su rimtomis problemomis ir net buvo kalbėta, kad lietuvis vargiai komandai vadovaus iki sezono pabaigos. Tačiau po to žaidimo kreivė ėmė kilti į viršų. Rezultatai taip pat gerėjo ir „Parma“ pagal pasiektų pergalių koeficientą VTB Vieningosios lygos lentelėje prieš nutraukiant sezoną buvo penktoje vietoje.

Nors dar trys ekipos buvo iškovojusios tiek pat pergalių, tačiau K.Maksvyčio treniruojama „Parma“ yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau. Vis dėlto kiek delsusi lyga nusprendė ne tik stabdyti šį sezoną, tačiau galutinai jį nutraukti taip ir nepaskelbiant nugalėtojo.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su treneriu komandoje šį sezoną žaidė ir du lietuviai krepšininkai – gynėjas Adas Juškevičius ir puolėjas Eigirdas Žukauskas.

Treneris su portalu Tv3.lt sutiko pasidalinti mintimis apie praėjusį sezoną, rusų kovą su koronavirusu ir ko galima tikėtis artimiausiu metu.

REKLAMA

„Iš vienos pusės jie pasakė A, bet nepasakė B,– apie sprendimą nutraukti sezoną be nugalėtojo sakė treneris. –  Jie nutraukė čempionatą, bet čempiono nepaskelbė ir galutinės komandų vietos dar nėra galutinai žinomos. Tą galutinai turėtų paskelbti Rusijos krepšinio federacija. Tad kol kas daug neaiškumų, bet mūsų situacija mes esame patenkinti, nes viso sezono metu buvo skaičiuojami pergalių/pralaimėjimų procentai, o mes pagal tai buvome penkti–šešti. Dabar mes aišku atsidūrėme tik aštuntoje vietoje, tad tiesiog laukiame šiuo metu, ką galutinai pasakys šalies krepšinio federacija“

REKLAMA
REKLAMA

K.Maksvytis su kitais kolegomis iš Rusijos grįžo praėjusią savaitę. Kadangi tiesiogiai į Lietuvą patekti negalima, tad jų maršrutas pakrypo į Kaliningradą, iš kur jie sėkmingai pasiekė ir kirto Lietuvos sieną. Nors daugelyje Europos valstybių jau bent keletą savaičių imamasi griežtų priemonių kovoje su koronavirusu, rusai priemones ima taikyti tik dabar.

„Situacija keičiasi kiek žinau, ji dabar dar kitokia. Tik prieš mums išvažiuojant uždarė kavines, barus liko tik vaistinės dirbti, maisto prekių parduotuvės, tas pats kas Lietuvoje. Tik dabar bus dar viskas griežčiau, bent jau Permės apskrityje. Galima sakyti, kad jie šiek tiek vėluoja, bet jau imasi rimtų priemonių",– sakė 42 metų specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plačiau – interviu.

 

– Karantine esate jau penkta diena, kaip sekasi, kaip ta dienos rutina atrodo?

– Taip, ypatingai keistas toks laikotarpis, kai po ilgo laikotarpio užsienyje grįžus norėtum apkabinti žmoną, vaikus, mamą pamatyti ir panašiai, bet na dabar negalima to daryti tai ką padarysi, teks išbūti.

– Kaip pati kelionė praėjo, ar grįžtant nesusidūrėte su kažkokiomis kliūtimis?

– Sekėsi gana lengvai viskas. Į Vilnių tiesioginių skrydžių nebuvo, tad keliavome per Kaliningradą, visi kartu grįžome treneriai ir žaidėjai. Iš Kaliningrado klubo buvo užsakytas autobusiukas, o per pasienio punktą perėjome pėsčiomis, o iš ten jau na visi savais keliais kas kur išsiskirstė. Viskas gana sklandžiai praėjo, kažkokių dideliu kliūčių nebuvo.

REKLAMA

– Adas Juškevičius prieš dešimt dienų duotame interviu minėjo, kad apskritai Rusijoje apie virusą niekas nežino ir net jo kaip ne vietinio klausdavo, gal tu kažką daugiau pasakyti apie jį galėtum, nes viskas dirbo kaip įprasta aplink. O prieš jums išvykstant jau buvo kažkokių griežtesnių priemonių imamasi?

– Situacija keičiasi kiek žinau, ji dabar dar kitokia. Tik prieš mums išvažiuojant uždarė kavines, barus liko tik vaistinės dirbti, maisto prekių parduotuvės, tas pats kas Lietuvoje. Tik dabar bus dar viskas griežčiau, bent jau Permės apskrityje, berods nuo balandžio trečios ar ketvirtos dienos bus uždraustas pervažiavimas iš miesto į miestą. Kiek teko gubernatoriaus pranešimą matyti, bus uždrausta ir iš namų išeiti toliau nei šimtą metrų be specialaus leidimo.Taip kad pavėluotai, bet sureagavo.

REKLAMA

– VTB Vieningoji lyga sezoną nutraukė, bet čempionų taip ir nepaskelbė. Maskvos srities Chimki" treneris Rimas Kurtinaitis šį sprendimą kritikavo, kokia jūsų nuomonė, ar pasielgta teisingai?

– Iš vienos pusės jie pasakė A, bet nepasakė B. Jie nutraukė čempionatą, bet čempiono nepaskelbė ir galutinės komandų vietos dar nėra galutinai žinomos. Tą galutinai turėtų paskelbti Rusijos krepšinio federacija. Tad kol kas daug neaiškumų, bet mūsų situacija mes esame patenkinti, nes viso sezono metu buvo skaičiuojami pergalių/pralaimėjimų procentai, o mes pagal tai buvome penkti–šešti. Dabar mes aišku atsidūrėme tik aštuntoje vietoje. Tad laukiame šiuo metu, ką galutinai pasakys Rusijos krepšinio federacija, nes ta lentelė, kurią jie paskelbs, yra svarbiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar komandoje turėtų likti Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas?

– Noras yra, kiek teko kalbėtis su klubu, tad tą norą išreiškėme, kad abu liktų komandoje. Bet situacija kasdien keičiasi, tai neaišku, kokia bus ir klubo padėtis, kokiomis sąlygomis su visai išsiskirs. Nes iš pradžių buvo kalbėta vienaip, paskui gal jau ir drastiškesnės priemonės bus taikomos ir mažiau gausime iš mums priklausančio kontrakto. Daug kas priklausys, kokia bus bendra klubo situacija, nes dabar jie bijo pasirašinėti sutartis su žaidėjas. Tai labai priklausys, kiek finansiškai gali nukentėti komanda.

 Bet tas finansinis nuostolis tikrai bus? Nes visos lygos, įvairios komandos apie tai kalba, ta pati „Barcelona“ 70 proc. nurėžė atlyginimus, kiti mažiau ar pan. Bet turbūt tokie dalykai yra neišvengiami?

REKLAMA

– Bus bus, jau mes ir sulaukėme šiek tiek naujienų. Nors iš pradžių buvome patikinti, kad klubas stengsis viską laikyti, išmokėti kuo daugiau, bet atrodo kad situacija keičiasi kasdien ir, deja, nebus viskas taip gerai kaip tikėjomės.

 Apskritai ar šį sezoną galima vertinti teigimai? Iki naujųjų metų komanda kiek strigo, bet po naujųjų metų žaidimas ir rezultatai tikrai ėmė gerėti.

– Taip, nors sunku vertinti tokį neužbaigtą sezoną. Mūsų sezoną į dvi dalis galima turbūt dalinti. Toks banguotas ir daugiau pralaimėjimų iki naujųjų metų ir po, kur laimėjome penkis mačus iš šešių, o ir ta nesėkmė viena buvo patirta po labai atkaklios kovos paskutinėmis sekundėmis. Optimistiškai nuteikė, kad mūsų kreivė kilo ir mes žaidėme kur kas geriau. Sustygavome, traumas išsigydėme, atsirado pasitikėjimas didesnis savimi. Tikrai gaila, kad negalėjome toliau pratęsti sezono, nes komanda buvo ant bangos ir norėjome pasiekti daugiau negu tik aštuonetas.

REKLAMA

  Europos lygos elgėsi skirtingai. Vienos sustabdė, kitos sezoną visai nutraukė. Štai Eurolyga irgi nežino ką daryti, planų daug, svarsto įvairius scenarijus. Jūsų nuomone, ar realus krepšinio pratęsimas tokioje padėtyje? Kad ir tos pačios Eurolygos?

  Ne, neįsivaizduoju. Kad ir tas pats „Žalgiris“, juk deklaruoja, kad didelę biudžeto dalį surenka iš bilietų, žiūrovų, tai aš neįsivaizduoju, kad vyktų gegužės pabaigoje ar birželio mėnesį rungtynės arenoje su 15 tūkst. žiūrovų. Kažkaip nesitiki tas variantas. O jei be žiūrovų, tai klubai vis vien patirs nuostolius. Taip, žiūrint į Eurolygos situaciją tai olimpiados nukėlimas aišku palengvina jiems kažkiek, galima prailginti viską, bet iš kitos pusės aš pritariu tai nuomonei, kad jei toks renginys kaip olimpinės žaidynės yra nukeltos, tai ir kiti čempionatai turi būti sustabdyti ir tiesiog viską baigti. Turbūt dabar daugiau kalba eina, kaip galima padaryti, kad kuo mažiau nukentėtų ateinantis sezonas, o ne šis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

  Ar pats planuojate likti „Parma“ klube? Kontrakte turėjote „pliusą“.

 Na, tokia situacija ir pasidarė neapibrėžta. Mano kontraktas kaip ir turėtų galioti, jei užfiksuos tuos rezultatus, kuriuos mes pasiekėme dabar, tai ir klubo vadovai pareiškė, kad situacija lyg ir tvarkoje. Tad jei situacija nepasikeis kardinaliai tai viskas taip ir turėtų įvykti.

  Sezonas baigėsi jums kaip niekada anksti. Štai šiandien dar tik balandžio 1-oji diena. Jau žinote, ką veiksite, kai tiek laisvo laiko bus?

  Tiesą sakant antra situacija tokia mano karjeroje. Tada buvo, kad neturėjau darbo iki naujųjų metų beveik, o dabar per anksti baigiame sezoną. Nėra planų tikrai, viskas dar šviežia, dar prieš kelias dienas Rusijoje buvome ir galvojome, kaip čia tas sezonas, gal prasitęs, o dabar mintys, kaip pabaigti tą karantiną, pasimatyti su artimiausiais žmonėmis. Turbūt mums visiems dabar tik liks, liaudiškai sakant, „stabdyti arklius“, įjungti lėtesni rėžimą ir labiau su šeima pabūti, užsiimti buitimi, negu kitais kažkokiais dalykais. Buvo planų ir į NBA vasaros lygą nuvažiuoti, bet dabar visi planai keičiasi, tad vasarą turbūt teks praleisti be krepšinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų