REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ sutriuškino Vilniaus „Rytą“ jų pačių arenoje, tačiau svarbiausiu vakaro įvykio tapo ne pačios rungtynės, kuriose nesimatė intrigos beveik visų jų metu, bet trečiojo kėlinio pradžioje įvykęs nutikimas, kuris išprovokavo sirgalių muštynes.

Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ sutriuškino Vilniaus „Rytą“ jų pačių arenoje, tačiau svarbiausiu vakaro įvykio tapo ne pačios rungtynės, kuriose nesimatė intrigos beveik visų jų metu, bet trečiojo kėlinio pradžioje įvykęs nutikimas, kuris išprovokavo sirgalių muštynes.

REKLAMA

Protestuodami aktyviausių „Ryto“ sirgalių grupė „B Tribūna“ šiose rungtynėse nepasirodė sau įprastoje tribūnoje, kuri nuo pat pradžių buvo apjuosta „STOP“ juosta. Kaip teigė patys „Ryto“ sirgaliai, tai yra protestas dėl netinkamo policijos ir LKL požiūrio į jų komandos palaikymo būdą bei išskirtinai tik jiems skiriamas baudas.

Trečiame kėlinyje apie 15-20 „Žalgirio“ sirgalių nusprendė ateiti pasisvečiuoti priešų tribūnoje bei tai įamžinti nuotraukose.

REKLAMA
REKLAMA

Tai nepatiko šalia buvusiems „Ryto“ sirgaliams, kurie pasidavė provokacijai ir abiejų klubų sirgaliai paleido kumščius. Šalia buvęs vienas apsaugos darbuotojas buvo bejėgis sustabdyti kilusias muštynes, tačiau jau netrukus „Žalgirio“ sirgaliai patraukė į antrą aukštą, kurį užėmė nemažas kiekis kauniečių.

REKLAMA

Kelyje link išėjimo į „Žalgirio“ sirgalius skriejo tiek gėrimai, tiek įvairūs valgiai.

Pirmadienį gausią išvyką į Vilnių suorganizavusi ištikimiausių „Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“ išplatino pareišikimą tiek apie įvykusias rungtynes bei jų pačių padarytą protestą, bei ir apie trečiame kėlinyje nutikusį incidentą.

GWB pripažino, kad provokaciją atliko jų tribūnos nariai, tačiau tai nebuvo grupės aktyviausių narių sprendimas ir garbės tribūnai tai nedaro.

Pateikiame visą GWB paskelbtą pranešimą.

Po pernai metų masinės išvykos, nusprendėme, jog ateinantį sezoną ir vėl reiktų organizuoti kažką panašaus. Todėl iškart pradėjome ruoštis šiai išvykai. Dėl dar neprasidėjusio Eurolygos sezono, sausos ir triuškinančios finalo serijos, beprotiškų siemenso kainų išskirtinai į šias rungtynes ir dar dėl aibės priežasčių registracija buvo vangi, tačiau paskutinėmis dienomis užplūdus žinutėms, supratome, kad viskas bus gerai ir labai galingai.

REKLAMA
REKLAMA

Į išvykimo vietą aktyviausieji jau pradėjo rinktis kelioms valandoms iki išvažiavimo į Vilnių. Patreniravę gerkles, pradėjome ruoštis komandos išlydėtuvėms. Uždegę 60 fajerių išlydėjome komandą į Lietuvos derbį ir parodėme, kokį užnugarį ji tą dieną turės. Iš Kauno pajudėjo 6 autobusai ir daugybė savarankiškai nusprendusių keliauti žmonių.

Atkeliavus į areną, iš apsaugos darbuotojų sužinome, jog nestovėsime visi bendrai, o būsime atskirti 410 sektoriaus ir taip būsime padalinti į dvi dalis. Nors Siemense panašių nesąmonių būna kaskart, bet ši žinia buvo iš fantastikos srities. Nusprendėme, jos su tokiais nurodymais nesitaikstysim ir persikėlėm į gretimus sektorius. Prasidėjus rungtynėms, išreiškėme protestą ir parodėme, koks skirtumas tarp tylos ir mūsų aktyvaus palaikymo. Skirtumas - didžiulis. Patylėjus 5 minutes, visu galingumu pradėjome palaikyti komandą ir taip siautėjome iki rungtynių pabaigos be didesnių pauzių. Video puikiai matosi, kas vyko arenoje - dūdos nesugeba nei kiek mūsų užslopinti. Arenoje, suskaičiavus pagal sektorius ir jų vietas, turėjo būti virš 500 aktyvaus palaikymo piliečių. Šiek tiek prastesnis rezultatas nei pernai, bet ne ką mažiau įspūdingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ilgosios pertraukos įvyksta jau plačiai apkalbėtas konfliktas šalia aikštelės. Grupelė kauniečių nusprendė pasifotografuoti tuščioje B tribūnoje. Ar tai buvo mūsų tribūnos nariai? Taip. Ar šis veiksmas buvo GWB aktyvo sprendimas? Ne. Ar visa bendra situacija daro garbę tribūnai? Taip pat ne. Gaila, kad neapgalvoti selfiukai nustumia į antrą planą geruosius vakar dienos įvykius. Taip pat, labai keista matyti, jog žiniasklaidoje visur esame įvardijami kaip tiesiog "Žalgirio fanai". Mes nesame tiesiog "Žalgirio fanai". Mes esame GWB - Green White Boys. Be GWB, tokio palaikymo, koks buvo vakar, tikrai nebūtų ir tiesiog "Žalgirio fanai" to nebūtų padarę.

REKLAMA

Po rungtynių atliekame vikingų skanduotę, prie kurios jungiasi ir nemažas kiekis pasyvų stebėjimo būdą pasirinkusių žmonių. Vikingų skanduotė visiškai užgožia vietinę publiką, taip suteikdama dar daugiau džiaugsmo mums.

Taip pat džiugu, jog žmonės ir patys pradeda dainuoti ir sudėtingesnes dainas, nebeužtenka tik paprastų skanduočių. Keliuose autobusuose grįžtant namo be jokio užvedimo dainos skambėjo labai smagiai ir garsiai. Tikimės, kad žodžius pramoks vis daugiau ir daugiau asmenų, o palaikymas nuo to visur tik stiprės.

Lauksime prisijungiant visų ir kitose išvykose. Jos būna žymiai pigesnės ir daugeliu atžvilgių net įdomesnės. Parašykit mums ir palaikysime komandą drauge

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų