REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vankuveryje (Kanada) sekmadienį baigėsi ATP „Challenger“ serijos „Odlum Brown VanOpen“ vyrų teniso turnyras.

Vankuveryje (Kanada) sekmadienį baigėsi ATP „Challenger“ serijos „Odlum Brown VanOpen“ vyrų teniso turnyras.

REKLAMA

Vienetų varžybų finale susitinka favoritas 29-erių metų lietuvis Ričardas Berankis (ATP-76) po permainingos 2 valandų 3 minučių kovos 6:3, 5:7, 6:4 įveikė 10-ą pagal skirstymą 30-metį taivanietį Jasoną Jungą (ATP-129).

R.Berankis finalą pradėjo puikiai ir spurtavo 3:0. Vėliau lietuvis ilgą laiką sėkmingai saugojo įgytą pranašumą, o setą galėjo laimėti dar didesniu skirtumu, jei aštuntajame geime būtų realizavęs vieną iš dviejų turėtų „break pointų“. Tiesa, tai R.Berankiui netapo didele problema, nes savo padavimų metu jis neturėjo jokių problemų bei laimėjo setą 6:2.

Antrojo seto pradžioje jau J.Jungas kėsinosi perimti iniciatyvą. Visgi, R.Berankis neutralizavo du „break pointus“ ir neleido taivaniečiui išsiveržti į priekį. Šeštajame geime R.Berankis neutralizavo dar du „break pointus“, bet J.Jungas susikūrė trečią tokią galimybę ir galiausiai pasiekė savo.

REKLAMA
REKLAMA

Taivanietis jau buvo atitrūkęs 5:2, bet ramiai baigti seto nepajėgė. Aštuntajame geime lietuvis laimėjo savo padavimų seriją, o devintajame geime gelbėjosi tiesiog stebuklingai, mat J.Jungas pirmavo 40:15 ir du kartus buvo per tašką nuo laimėto seto, tačiau R.Berankis į tai atsakė keturiais laimėtais taškais paeiliui ir realizuotu „break pointu“. Atsitiesęs lietuvis netrukus ir išlygino rezultatą (5:5).

REKLAMA

R.Berankio darbas perniek nuėjo dvyliktajame geime. J.Jungas susikūrė net keturis „break pointus“, realizavo paskutinį iš jų ir laimėjo setą. Laimei, nesėkmė antrajame sete R.Berankio nepalaužė. Jis jau trečiajame paskutinio seto geime laimėjo varžovo padavimų seriją ir susigrąžino iniciatyvą.

Devintajame geime lietuvis turėjo pirmąją progą tašku baigti finalą, bet J.Jungas tąkart atsilaikė. Dešimtajame geime R.Berankis stojo atlikti savo padavimų serijos, laimėjo 4 taškus iš 5 ir šventė puikią pergalę. 

Šie tenisininkai vienas prieš kitą buvo susitikę 2014 m. Tada „Challenger“ serijos turnyro Japonijoje aštuntfinalyje R.Berankis iškovojo nelengvą pergalę – 7:5, 2:6, 6:1.

REKLAMA
REKLAMA

Tąkart mačas vyko ant kiliminės dangos, o Vankuveryje žaidžiama ant kietos dangos. J.Jungas 2018 m. ATP vienetų reitinge buvo pakilęs iki 114-os vietos ir tai yra jo karjeros rekordas. Taivanietis vienetuose turi 4 ATP „Challenger“ ir 3 ITF „Futures“ turnyrų nugalėtojo titulus.

Paskutinį trofėjų jis laimėjo gegužės mėnesį Pietų Korėjoje, kai triumfavo „Challenger“ turnyre. Nuo tada J.Jungas bandė jėgas kiek aukštesnio rango turnyruose, neretai įveikdavo kvalifikacijas, bet pagrindiniuose etapuose likdavo be pergalių.

R.Berankis iškovojo jau 13-ą karjeros titulą ATP „Challenger“ vienetų turnyruose. Vien šiemet lietuvis jau triumfavo 4 turnyruose ir yra pasiekęs karjeros rekordą. Lietuvis pelnė 100 ATP vienetų reitingo taškų, 14,4 tūkst. JAV dolerių ir pagrindinį trofėjų. Naujajame ATP reitinge R.Berankis pakils į 70-ą vietą ir pakartos geriausią pastarųjų trejų metų rezultatą. #

Nuo birželio 8 d. R.Berankis jau iškovojo 161 ATP vienetų reitingo tašką, kuris bus įskaičiuojamas į olimpinį reitingą. Vietai olimpiadoje dažniausiai užtenka apie 600 ATP vienetų reitingo taškų. ATP „Challenger“ serijos vyrų teniso turnyro Vankuveryje prizų fondą sudarė 108,32 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų