Grupė mokslininkų iš Šveicarijos universiteto Bazelyje sukūrė naują technologiją, kuri leidžia nustatyti, kiek alkoholio suvartojo žmogus per kelis pastaruosius mėnesius.
REKLAMA
REKLAMA
Jiems pavyko aptikti žmogaus plaukuose toksinų, kurių buvimas ir koncentracija priklauso nuo išgertų gėrimų kiekybės ir kokybės. Plaukai yra savotiškas "sandėlis", kur informacija apie lėbavimo maratoną ar net vieną taurelę laikoma gana ilgai. Mokslininkai teigia, kad netgi galima nustatyti, ką konkrečiai - alų, vyną, degtinę, konjaką ar viskį - gėrė žmogus.
Tiesa, pažymi mokslininkai, yra vienas būdas, leidžiantis išvengti naujausio patikrinimo, - tam reikia nuskusti visus plaukus.
ITAR-TASS-ELTA
REKLAMA