Žemės ūkio produktų supirkimo kainų indeksas (ŽŪPKI) per pirmąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 23,2 proc., palyginti su pirmuoju 2002 m. ketvirčiu. Augalininkystės produktai atpigo 18,4 proc., o gyvulininkystės - 25,2 proc. Tai lėmė sumažėjusios beveik visų produktų kainos.
Pabrango tik javai (1,4 proc.), vaisiai (68,9 proc.) ir kiaušiniai (25,3 proc.). Smarkiai krito gyvulių ir paukščių supirkimo kainos: galvijų - 40,8 proc., kiaulių - 20,1 proc., avių - 6,9 ir paukščių - 22,3 proc. Pieno, perskaičiuoto į bazinio riebumo pieną, kaina sumažėjo 28,1 procento.
Palyginti su ketvirtuoju praėjusių metų ketvirčiu ŽŪPKI išaugo 4,8 proc. Tai lėmė net 42,6 proc. pabrangę augalininkystės produktai, iš jų atpigo tik javai - 1,3 proc. Bulvės pabrango 90,5 proc., agurkai - 3,1 karto, kitos šiltnaminės daržovės - 124; kopūstai - 32,5; morkos - 29,4 ir svogūnai - 16,4 proc. Gyvulininkystės produktų kainos sumažėjo 6,9 pro., nes sumažėjo (8,1 proc.) beveik visų gyvulių ir paukščių supirkimo kainos. Galvijai atpigo 9,0; kiaulės - 2,8; paukščiai - 20,2 proc. Pabrango avys - 2,5; pienas - 0,7 ir kiaušiniai - 7,1 procento.