Šiandien nebegalime įsivaizduoti gyvenimo be bananų - suvalgius kelis bananus, galima greitai numalšinti net patį didžiausią alkį. Bananuose gausu mineralinių medžiagų, jie ypač vertinami dėl didelio kalio kiekio, kuris svarbus širdies raumens veiklai, turi karotino, vitaminų B ir C. Jie valgomi švieži, kepti, džiovinti; iš jų greitai galima pasigaminti ir šį tą įdomesnio.
Bananai su rūkyta šonine
4 bananai, 4 gabalėliai “Gaudos” sūrio, 8 juostelės rūkytos šoninės.
Bananus nulupame, perpjauname pusiau. Sūrį supjaustome ir įdedame tarp banano pusių. Kiekvieną taip įdarytą bananą apvyniojame šonine ir išdėliojame ant keptuvo padėklų, pastatome ant grotelių ir vis apversdami kepame 10 min.
Kepti bananai su ledais
1 bananas, 20 g sviesto, 1 šaukštelis cukraus, 60 g vanilinių ledų, 20 g skysto šokolado.
Bananą supjaustome į 4 išilgas dalis ir apkepame sviesto ir cukraus mišinyje. Įdedame į lėkštę, puošiame ledais ir užpilame skystu šokoladu.
Bananai su jogurtu
2 bananai, 500 g jogurto su bananais ir braškėmis, 2 kiviai.
Bananus nulupame ir supjaustome, užpilame jogurtu ir išmaišome. Puošiame smulkiai supjaustytais kiviais. Galima apibarstyti riešutais.