Atsižvelgiant į veislę, bulves galima ruošti įvairiais būdais. Miltingas bulves labiau tinka kepti keptuvėje, orkaitėje arba iš jų gaminti bulvių košę, o mažiau miltingas - virti. Pabandykite keletą receptų.
Bulvės marškinėliuose (2 porcijos)
2 didelės bulvės, 300 g brokolių, 200 g alaus, 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo, 1 šaukštas neaštrių garstyčių, 200 g fermentinio sūrio, aštriųjų pipirų.
Bulves gerai nuplauname, įpjauname ir kepame orkaitėje apie 45 min. Išverdame brokolius. Krakmolą, pipirus, alų ir garstyčias sumaišome ir pakaitiname (neužverdame), sudedame tarkuotą sūrį. Iškeptas bulves sudedame į lėkštes, apipilame padažu ir apdedame virtais brokoliais.
Bulvių apkepas su sūriu
1 kg bulvių, 4 kiaušiniai, 100 g fermentinio sūrio, 100 g tarkuotų džiūvėsėlių, aliejaus, 40 g tarkuotų krienų, 40 g razinų, 0,5 stiklinės grietinės, 150 g konservuotų žirnelių, druskos, pipirų, cukraus, kelių lašų citrinos sulčių, kario.
Nuskustas bulves išverdame sūdytame vandenyje, nukošiame ir supjaustome plokščiais gabaliukais, apibarstome prieskoniais bei džiūvėsėliais ir sudedame į aliejumi išteptą kepimo formą. Apibarstome žirneliais, razinomis. Išplakame kiaušinius, sumaišome su grietine bei krienais ir užpilame, pasūdome. Viską apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus.
“Morkytės” su dešrelėmis vaikams
5 pieniškos dešrelės, 500 g bulvių, 1/2 stiklinės miltų, 1 kiaušinis, aliejaus, petražolių ir krapų šakelių, druskos, 2 pomidorai.
Nuluptas bulves išverdame, pertriname per sietelį, supilame miltus, įmušame kiaušinį, įdedame druskos. Iš gautos tešlos lipdome morkas ir apkepame gruzdintuvėje, kol pasidengs gelsva luobele. Išimame ir padedame ant servetėlės, kad nuvarvėtų riebalai. Kai atvės, į galus įsmeigiame petražolių arba krapų šakelių. Dešreles perpjauname pusiau, įpjauname jų galus ir apkepame gruzdintuvėje. Viską sudedame į lėkštę ir pateikiame su pomidorais ar kitomis daržovėmis.