• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas rytą sukame galvą, ką paruošti pusryčiams. Norisi, kad būtų skanu, sotu ir sveika. Išbandykite kelis įdomesnius receptus.

REKLAMA
REKLAMA

Karšti sumuštiniai su krabų lazdelėmis

1 batonas, 200 g krabų lazdelių, 2 svogūnai, 2 šaukštai majonezo, 50 g olandiško sūrio, 2 kiaušiniai, žuvies prieskonių “Saldva”, “Vegetos”, 2 pomidoras, krapų, petražolių, svogūnų laiškų.

REKLAMA

Batoną supjaustome riekelėmis, svogūnus smulkiai sukapojame ir apkepiname aliejuje. Sūrį sutarkuojame, krabų lazdeles supjaustome kubeliais ir viską sumaišome su svogūnais, majonezu, kiaušiniais ir prieskoniais. Gautą masę sudedame ant batono riekelių ir kepame ant skardos orkaitėje 10-15 min. Apibarstome susmulkintais krapais, petražolėmis ir svogūnų laiškais. Pateikiame su pomidorais.

REKLAMA
REKLAMA

Makaronai su braškėmis

250 g makaronų (kaspinėlių), 400 g braškių (tinka ir šaldytos), 450 g nesaldaus jogurto, 3 šaukštai medaus arba cukraus, 2 šaukštai sviesto, 1 gvazdikėlis, cinamono, druskos.

Makaronus verdame pasūdytame vandenyje (į vandenį įdedame kelis šaukštus aliejaus, kad makaronai nesuliptų). Išvirtus makaronus perpilame šaltu vandeniu ir išmaišome su sviestu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Uogas nuplauname, sudedame į puodą ir užpilame 3/4 stiklinės verdančio vandens, įdedame 2 šaukštus cukraus arba 1 šaukštą medaus, gvazdikėlį, įberiame cinamono ir troškiname 10 min. Išimame gvazdikėlį, jogurtą plaktuvu išplakame su cukrumi arba medumi. Makaronus sudedame į lėkštę, užpilame uogomis ir jogurtu.

REKLAMA

Omletas, įdarytas porais su kumpiu (2 porcijos)

6 kiaušiniai, 3 šaukštai pieno, druskos, juodųjų maltų pipirų, druskos, 2 pomidorai. Įdarui: 1 poras, 50 g rūkyto kumpio, 6 šaukštai grietinės, 2 šaukštai sviesto, druskos, juodųjų maltų pipirų.

Kubeliais supjaustome kumpį ir pakepiname svieste. Supjaustome griežinėliais porą ir kartu dar pakepame 7 min. Sudedame grietinę ir pagardiname pipirais bei druska. Kiaušinius išplakame su pienu, įdedame druskos, pipirų. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame pusę plakinio. Kepame ant mažos ugnies, kol sukrekės. Sudedame pusę įdaro, perlenkiame pusiau ir atsargiai įdedame į lėkštę. Iškepame kitą tokį pat omletą. Pateikiame su pomidorais ir prancūzišku batonu. Galima apibarstyti smulkintais žalumynais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų