• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuris iš mūsų, saulutės išviliotas į lauką, nepasiilgsta kvapnaus laužo dūmelio? Ir paaiškinti, kodėl lauko kepsniai tokie mėgstami, tikrai sunkoka: ar dėl skanaus kvapo, ar dėl malonios kompanijos, o gal todėl, kad gamtoje geresnis apetitas? Siūlome pasigaminti kelis patiekalus iškyloms. Juos galima pasiruošti ir namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaulienos iešminukai

600 g kiaulienos kumpio, 300 g šoninės, 1 raudona, 1 geltona ir 1 žalia paprika.

Marinatui: 2 svogūnai, 1 citrinos sultys, 3 skiltelės česnako, mėsos prieskonių, druskos, pipirų.

REKLAMA

Kumpį ir paprikas supjaustome gabaliukais, šoninę juostelėmis. Česnaką ir svogūnus susmulkiname. Mėsą sudedame į indą, sudedame svogūnus, česnakus, suberiame prieskonius, druską, pipirus ir apšlakstome citrinos sultimis. Viską gerai išmaišome ir 3 val. marinuojame. Ant iešmų paeiliui sumauname mėsą, papriką (keisdamos spalvas) ir šoninę. Kepame ant grotelių.

REKLAMA
REKLAMA

Jautienos kepenys, keptos ant grotelių (4 porcijos)

4 gabalai jautienos kepenų, 5 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai citrinos sulčių, garstyčių, druskos, juodųjų pipirų, 2 apelsinai.

Paruošiame marinatą: išmaišome alyvuogių aliejų, druską, pipirus, garstyčias ir citrinos sultis. Kepenis nuplauname, nusausiname ir sudedame į marinatą. Marinuojame 1 val. Nusausiname kepenų gabalėlius, sudedame ant grotelių ir skrudiname virš atviros ugnies 7 min. (reikia dažnai vartyti). Iškeptose kepenyse padarome rėžiukus ir pateikiame su apelsinais bei paskaniname keliais svogūno griežinėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lašiša, kepta ant grotelių

250 g lašišos didkepsnio,150 g virtų ryžių, 2 pomidorai, 30 g sviesto, citrininių žuvies prieskonių, aliejaus, citrinos sulčių, kelių salotų lapų, petražolių, krapų.

Lašišos didkepsnį įtriname žuvies prieskoniais, pomidorus nuplauname ir perpjauname pusiau. Kepsnį ir pomidorus kepame ant grotelių 15 min., nuolat patepdami aliejumi su prieskoniais. Sviestą ištriname su citrinos sultimis ir krapais. Ant iškepto kepsnio uždedame paruoštą sviestą, patiekiame su pašildytais ryžiais, keptais pomidorais ir salotų lapais bei papuošiame petražolių šakelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų