• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rabarbarus žino visi. Tačiau ne visiems aišku, kada juos geriausia valgyti ir kuo jie tokie ypatingi. Rabarbaruose yra karotino, vitamino C, nemažai vertingų mineralinių medžiagų. Rabarbarus patartina vartoti maistui gegužės-birželio mėnesį, kada dar mažai kitų šviežių daržovių. Vertingiausiais laikomi raudoni rabarbarai - jie turi mažai kalorijų. Prieš ruošiant maistą, rabarbarus būtina gerai nuplauti ir nulupti. Pabandykite kelis įdomesnius patiekalus iš rabarbarų.

REKLAMA
REKLAMA

Rabarbarų ir agurkų salotos

150 g rabarbarų, 2 agurkai, 75 g saliero, 2 šaukštai grietinės arba aliejaus (pagal skonį), maltų juodųjų pipirų, cukraus, druskos.

REKLAMA

Rabarbarus gerai nuplauname, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais, salierą nulupame ir stambiai sutarkuojame, plonais gabaliukais supjaustome agurkus. Visas daržoves sumaišome ir pasūdome, paskaniname pipirais ir cukrumi bei užpilame grietine arba aliejumi.

Rabarbarų apkepas su makaronais

500 g rabarbarų, 500 g makaronų, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas džiūvėsėlių, sviesto. Padažui: 1 stiklinė pieno, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas cukraus, vanilinio cukraus.

REKLAMA
REKLAMA

Išverdame makaronus ir perliejame šaltu vandeniu. Nuplauname ir nulupame rabarbarus, supjaustome ir sumaišome su makaronais. Sukrečiame į riebalais išteptą indą ir apibarstome džiūvėsėliais bei cukrumi. Kepame karštoje orkaitėje, kol gražiai paraus. Inde pašildome pieną, įdedame cukraus ir vanilinio cukraus, maišydami supilame krakmolą, praskiestą su trupučiu vandens. Kaitiname, kol sutirštės. Apkepą pateikiame su padažu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karštas desertas su rabarbarais

500 g rabarbarų, 3 kiaušiniai, pusė stiklinės cukraus, 3 šaukštai bulvių krakmolo, sviesto.

Rabarbarus nulupame ir supjaustome, kelioms minutėms sudedame į verdantį pasaldytą vandenį. Kai pakeis spalvą, išgriebiame ir nuvarviname. Sudedame į riebalais pateptą indą. Cukrų ištriname su kiaušinių tryniais, įdedame krakmolą ir supilame išplaktus kiaušinių baltymus. Atsargiai viską sumaišome, užpilame ant rabarbarų ir kepame orkaitėje, kol pagels. Galima apibarstyti cukraus pudra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų