1. Sumaišyti lygiomis dalimis širdažoles, pelynus ir čiobrelius. 15 g mišinio užpilti stikline verdančio vandens, pora valandų palikti prisitraukti ir nusunkti. Vartoti po vieną valgomąjį šaukštą keturis kartus per dieną.
2. Baltagūžiai kopūstai. Jei norite greitai išblaivėti, gerkite su cukrumi virtas šių kopūstų sultis.
3. Europinės pipirlapės šaknis. Vieną valgomąjį šaukštą susmulkintų šaknų užpilti stikline verdančio vandens, 10 - 15 min. pakaitinti ant silpnos ugnies ir palikti 30 min. prisitraukti. Po to nukošti, vieną valgomąjį šaukštą nuoviro supilti į stiklinę degtinės. Tokia degtinė sukelia pasibjaurėjimą.
4. Vienas arbatinis šaukštelis europinės pipirlapės ir du šaukšteliai graikiškų riešutų luobelių. Vieną šaukštelį šio mišinio užpilti keturiais litrais vyno ir palaikyti kol prisitrauks. Gerti mažomis dozėmis.
5. Alkoholizmą gydo arbata, pagaminta iš širdažolių ir pelynų, sumaišytų lygiomis dalimis.
6. Pagelbsti vaistinės gelsvės arbata.
7. Norint, kad girtuoklis išsiblaivytų, įlašinti 5 lašus amoniako į šalto vandens stiklinę ir duoti išgerti.
8. Prieš vaišinantis alkoholiu išgerti stiprios kavos su citrina. Po vaišių procedūrą pakartoti. Girtumas bematant praeina.
9. Viena vaistinės gelsvės šaknis ir du kilniojo lauro lapeliai. Abu lapai ir susmulkinta šaknis užpilami 500 ml degtinės, palaikomi tris dienas, o paskui antpilas duodamas po 100 ml alkoholikui, kad sukeltų pasibjaurėjimą degtine [po 30 min. pradeda pykinti ir žmogus pradeda vemti].
10. Aviečių uogos laikomos alkoholikus išblaivinančia priemone.
11. Paimti po vieną arbatinį šaukštelį pelynų, jonažolės ir kraujažolės, po pusę arbatinio šaukštelio kadagio uogų ir ajero šaknų. Viską susmulkinti, sumaišyti ir gerą žiupsnį užpilti stikline verdančio vandens. Visą kiekį išgerti per vieną kartą.
12. Viena dalis pelynų ir keturios dalys čiobrelių. Viską gerai sumaišyti ir 15 g mišinio užpilti stikline verdančio vandens. Pritraukus nukošti ir vartoti po valgomąjį šaukštą tris kartus per dieną. Gydymo kursas 2 - 3 mėnesiai.