Kas sveika, skanu ir greitai paruošiama? Žinoma,tai mišrainė - vitaminų šaltinis. Mišrainės gaminamos iš virtų ir žalių daržovių, mėsos ir žuvies. Išbandykite kelis greitai paruošiamų mišrainių receptus. Beje, mišraines patartina gaminti tik emaliuotuose arba moliniuose induose, nes rūgštys, esančios padažuose, veikia metalus, taip kenkdamos ne tik mišrainių skoniui, bet ir mūsų sveikatai.
Porų ir skumbrės mišrainė
1 poras, 1 karšto rūkymo skumbrė, 420 g (skardinė) konservuotų žirnelių, maltų juodųjų pipirų, majonezo.
Nulupame skumbrę ir išėmę kaulus, susmulkiname, porą supjaustome griežinėliais, sudedame konservuotus žirnelius ir pabarstome pipirais. Viską sumaišome su majonezu.
Krabų ir pomidorų salotos
250 g krabų lazdelių, 4 pomidorai, poras, malti juodieji pipirai, majonezas.
Krabų lazdeles ir porą supjaustome griežinėliais, įpjaustome pomidorus, apibarstome pipirais ir išmaišome su majonezu. Pagal skonį dedama druska.
Pomidorų ir kukurūzų mišrainė
4-5 pomidorai, 4 riekės juodos duonos, svogūnas, indelis konservuotų kukurūzų, 10 g krapų, aliejaus, maltų juodųjų pipirų.
Smulkiai supjaustome svogūną, duoną supjaustome kubeliais ir viską apkepiname aliejuje. Palaukiame, kol atvės. Supjaustome pomidorus, sudedame kukurūzus ir apibarstome pipirais bei krapais. Krapų galima įdėti ir daugiau. Jei mišrainė sausoka, galima dar įpilti aliejaus.