Meksikoje nedidelė kompanija nusprendė gaminti įprastus maisto produktus neįprastai. Kompanija gamins tradicinius meksikietiškus valgius- tortilijas, kukurūzų paplotėlius kitus užkandžius iš tarakonų, vikšrų, žiogų, sliekų ir termitų. Pasirodo visuose šiuose gyviuose yra daug amino rūgščių, kurios yra be galo naudingos žmogaus organizmui. Naujieji produktai bus saugūs vartoti, nes prieš gaminimą gyviai bus sterilizuojami ir iš jų padaroma košė. Tokiu būdu tikimasi ne tik sumažinti kenkėjų skaičių, bet ir suteikti darbo vietų vietiniams gyventojams. Vabzdžių valgymas Meksikoje buvo toleruojamas ir actekų laikais. Net ir dabar vikšrai ir termitų kiaušiniai su grūdų paplotėliu yra laikomas vienu didžiausių delikatesų.
(Vaidutis)