• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ledai

Ne tik vaikams, bet ir suaugusiems pati smagiausia pietų dalis - desertas, o skaniausias patiekalas - ledai, tačiau ne paprasti, o tokie, kuriuos pagaminote patys: papuošėte vaisiais, pabarstėte šokoladu ir dar pagardinote riešutais. Nustebinkite šeimos narius, pamaloninkite draugus keliais ledų patiekalais.

REKLAMA
REKLAMA

Šokoladiniai ir vaniliniai ledai su vaisių kokteiliu (6 porcijos)

500 g braškių, 2 valgomieji šaukštai cukraus, 3 kiviai, 2 bananai, citrinų sulčių, 500 ml šokoladinių ir vanilinių ledų.

REKLAMA

Braškes nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau, apibarstome cukrumi. Bananus ir kivius nulupame, supjaustome griežinėliais ir apšlakstome citrinų sultimis. Vaisius sudedame į stiklinį indą. Ledų kauburėlius sudedame ant viršaus ir iš karto pateikiame ant stalo.

Ledai su likeriu (4 porcijos)

4 kiaušinių tryniai, 100 g cukraus, 3 valgomieji šaukštai amareto, 125 ml stiprios kavos, 750 ml vanilinių ledų, tarkuoto šokolado, trapios tešlos sausainių.

REKLAMA
REKLAMA

Trynius išsukame su cukrumi iki baltumo, indą įstatome į puodą su verdančiu vandeniu. Įmaišome amaretą, kavą ir dar plakame 5 min. Ledus sudedame į aukštas stiklines taures ir užpilame paruoštu padažu. Papuošiame tarkuotu šokoladu. Patiekiame iš karto su trapios tešlos sausainiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ananasų ir braškių ledai (4 porcijos)

16 didelių braškių, 20 ml vyšnių likerio, 4 griežinėlių konservuotų ananasų, 250 ml braškinių ledų, 30 g pakepintų migdolų.

Braškes nuplauname ir perpjauname pusiau. Apšlakstome jas likeriu ir paliekame marinuotis. Ananaso griežinėlius nuvarviname ir sudedame į desertines lėkštes. Ant kiekvieno ananaso griežinėlio padedame po kauburėlį ledų ir papuošiame braškėmis. Apibarstome ledus migdolais ir tuoj pat patiekiame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų