Ne tik vaikams, bet ir suaugusiems pati smagiausia pietų dalis - desertas, o skaniausias patiekalas - ledai, tačiau ne paprasti, o tokie, kuriuos pagaminote patys: papuošėte vaisiais, pabarstėte šokoladu ir dar pagardinote riešutais. Nustebinkite šeimos narius, pamaloninkite draugus keliais ledų patiekalais.
Šokoladiniai ir vaniliniai ledai su vaisių kokteiliu (6 porcijos)
500 g braškių, 2 valgomieji šaukštai cukraus, 3 kiviai, 2 bananai, citrinų sulčių, 500 ml šokoladinių ir vanilinių ledų.
Braškes nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau, apibarstome cukrumi. Bananus ir kivius nulupame, supjaustome griežinėliais ir apšlakstome citrinų sultimis. Vaisius sudedame į stiklinį indą. Ledų kauburėlius sudedame ant viršaus ir iš karto pateikiame ant stalo.
Ledai su likeriu (4 porcijos)
4 kiaušinių tryniai, 100 g cukraus, 3 valgomieji šaukštai amareto, 125 ml stiprios kavos, 750 ml vanilinių ledų, tarkuoto šokolado, trapios tešlos sausainių.
Trynius išsukame su cukrumi iki baltumo, indą įstatome į puodą su verdančiu vandeniu. Įmaišome amaretą, kavą ir dar plakame 5 min. Ledus sudedame į aukštas stiklines taures ir užpilame paruoštu padažu. Papuošiame tarkuotu šokoladu. Patiekiame iš karto su trapios tešlos sausainiais.
Ananasų ir braškių ledai (4 porcijos)
16 didelių braškių, 20 ml vyšnių likerio, 4 griežinėlių konservuotų ananasų, 250 ml braškinių ledų, 30 g pakepintų migdolų.
Braškes nuplauname ir perpjauname pusiau. Apšlakstome jas likeriu ir paliekame marinuotis. Ananaso griežinėlius nuvarviname ir sudedame į desertines lėkštes. Ant kiekvieno ananaso griežinėlio padedame po kauburėlį ledų ir papuošiame braškėmis. Apibarstome ledus migdolais ir tuoj pat patiekiame.