Norite surengti kokteilių vakarėlį savo draugams? Kuo juos pavaišinti, kad būtų skanu, greita ir gražu? Kokteilių vakarėliui nereikia gaminti sudėtingų patiekalų - pakaks nedidelių sumuštinių ir aštrių užkandžių, kuriuos būtų galima valgyti rankomis. Tokiam vakarėliui labai tinka žalios daržovės ir tiršti padažai, kuriuos paprasta paruošti.
Trispalvės lazdelės
2 raudonosios paprikos, 2 žaliosios paprikos, fetos sūrio.
Paprikas nupjauname ir išvalome. Ant pagaliuko sumauname raudonosios, žaliosios paprikos ir fetos sūrio kubelius.
Migdolinės alyvuogės
1 indelis alyvuogių su kauliukais, 200 g sūdytų migdolų.
Iš alyvuogių išimame kauliukus ir vietoj jų įdedame migdolą.
Sumuštinukai su saliamio dešra
400 g saliamio dešros, 1 nedidelis agurotis.
Dešrą supjaustome plonais griežinėliais. Tarp dviejų saliamio dešros griežinėlių įdedame griežinėlį aguročio ir persmeigiame pagaliuku.
Kumpis su kiviais
300 g karšto rūkymo kumpio, 5-6 kiviai.
Kumpį supjaustome plonais griežinėliais, nulupame kivius. Į kumpio griežinėlį įdedame kivio skiltelę, kraštus prismeigiame kokteiline lazdele.
Daržovės ledo gabalėliuose
Ledo gabalėlių, 2 citrinos, 5 maži pomidorai, 1 agurkas, 2 morkos, salotų gūžė
Daržoves nuplauname ir nusausiname. Į dubenį supilame ledus, ant jų išdėliojame salotų lapus, išilgai supjaustytas morkas, griežinėliais agurkus ir citrinas bei papuošiame mažais pomidorais.
Tuno padažas
1 indelis tuno konservų, 1 indelis natūralaus jogurto, krapų.
Konservų skystį nupilame ir tuną sumaišome su jogurtu, paskaniname krapais.