Pomidorus valgome šviežius, virtus, keptus ir troškintus, konservuotus, geriame jų sultis ir naudojame pomidorų padažą. Ši daržovė turi nemažai karotino, vitaminų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų, naudingų mūsų organizmui. Paskanaukite keletą patiekalų iš pomidorų.
Pomidorų salotos su mocarela
3 pomidorai, 20 g macorelos sūrio, salotų lapų, salotų prieskonių, pipirų, alyvuogių aliejaus, juodųjų alyvuogių papuošimui.
Pomidorus, sūrį supjaustome griežinėliais. Salotų lapus nuplauname ir nusausiname. Sudedame lapus į lėkštę, ant jų pomidorus, sumaišytus su sūriu, apšlakstome aliejumi, apibarstome prieskoniais. Papuošiame juodosiomis alyvuogėmis.
Pomidorų ir paprikų sriuba
3 pomidorai, 2 raudonosios paprikos, 1 salieras, 1 poro balta dalis, 1,5 l vandens, 1 kubelis vištienos sultinio, šviežių bazilikų, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, druskos.
Daržoves nuplauname, supjaustome (pusę paprikos paliekame) ir 1 min. kepame aliejuje. Sultinio kubelį ištirpiname vandenyje ir užverdame. Sudedame daržoves ir verdame 1 min. Likusią paprikos puselę labai smulkiai supjaustome. Sriubą išplakame mikseriu ir perkošiame. Suberiame kapotą papriką ir verdame dar porą minučių. Pagal skonį įdedame druskos ir aitriųjų pipirų. Smulkintus bazilikus suberiame prieš patiekdami sriubą ant stalo.
Pomidorai su makaronais (4 porcijos)
8 maži raudoni pomidorai, 4 maži geltoni pomidorai, 200 g ilgų lakštinių makaronų, 150 g džiovintų raudonėlių, 550 ml alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.
Pomidorus perpjauname pusiau ir išimame sėklas. Pusę aliejaus pilame į dubenį, įberiame druskos bei pipirų ir pamarinuojame pomidorų puseles. Užviriname 1 l vandens ir išverdame makaronus (turi būti kietoki). Nusunkę makaronus išmaišome su raudonėliu ir aliejumi, sudedame į keturias lėkštes, papuošiame pomidorų puselėmis ir patiekiame.