Po sočių savaitgalio pietų malonu prisėsti su svečiais ir namiškiais prie kavos puodelio ir namuose pagaminto deserto. Siūlome keletą išbandyti.
Įdaryti konservuoti persikai (2 porcijos)
6 konservuotų persikų puselės, 200 g varškės, 20 migdolų, 4 šaukštai bruknių uogienės, 4 šaukštai grietinėlės, 2 šaukštai cukraus,1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Varškę pertriname, supilame grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų, 10 susmulkintų migdolų. Viską sumaišome. Gautą masę sudedame ant persikų puselių, papuošiame likusiais susmulkintais migdolais. Patiekiame su bruknėmis.
Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.
Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Varškės desertas su abrikosais
750 g varškės sūrio, 200 abrikosų džemo, 150 g sviesto, 5 tryniai, 100 g džiovintų abrikosų, 250 g cukraus pudros, 1 stiklinė grietinėlės, išplaktos su vanile.
Sūrį pertriname per sietelį, pašildome džemą ir taip pat pertriname. Viską sumaišome. Sviestą išsukame su cukraus pudra. Maišant pakaitomis dedame po šaukštą trynių ir varškės masės. Sudedame susmulkintus abrikosus (truputį palikti papuošimui). Viską sudedame į dviguba marle išklotą formą su skyle (skysčiui išbėgti), lengvai paslegiame ir 12 val. palaikome šaltai. Išimame iš formos ir puošiame plakta grietinėle bei džiovintų abrikosų gabaliukais.