• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite savo šeimą pavaišinti nenusibodusiu mėsos patiekalu? Avienos patiekalai nėra iš pigiausių, bet retkarčiais galime palepinti save ir namiškius. O jei dar pateiksime su įvairiomis daržovėmis? Siūlome kelis patiekalus iš avienos.

REKLAMA
REKLAMA

Salotos su aviena

100 g salotų lapų, 50 g virtos arba keptos avienos, 50 g kepinto batono, 50 g paprikų, petražolių, druskos, juodųjų maltų pipirų, cukraus, 1 šaukštas aliejaus, 1 šaukštas acto, pusė šaukštelio garstyčių.

REKLAMA

Lėkštę išklojame salotų lapais, kitą dalį suplėšome. Avieną supjaustome kubeliais. Batoną taip pat supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, nusausiname. Paprikas supjaustome šiaudeliais, sumaišome su pakepintu batonu, aviena, petražolėmis, salotomis, pagardiname pipirais, druska ir cukrumi. Užpilame aliejų, sumaišytą su garstyčiomis ir actu. Išmaišome ir sudedame ant salotų lapų.

REKLAMA
REKLAMA

Avienos kepsnys su pupelių troškiniu

300 g avienos, 1 svogūnas, 1 česnako skiltelė, aliejaus, druskos, juodųjų maltų pipirų, 300 ml pomidorų sulčių, 1 šaukštas kečupo, 2 šaukštai cukraus, kelios čiobrelių šakelės, 1 indelis stambių pupelių, mairūno, čiobrelių.

Apkepiname įkaitintame aliejuje mėsos gabalą. Įdedame į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir 15 min. kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Apibarstome druska ir pipirais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, pakepiname aliejuje, sudedame susmulkintas čiobrelių šakeles, pabarstome cukrumi ir dar truputį pakepiname. Supilame pomidorų sultis, įdedame pupeles bei kečupo ir patroškiname 5 min. Pabarstome prieskoniais. Mėsą supjaustome riekelėmis ir pateikiame su pupelių troškiniu bei patinkančiomis daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Avienos šašlykai (4 porcijos)

500 g avienos kumpio, 4 svogūnai, 2 šaukšteliai rozmarinų, 100 g lašinių su raumeniu, juodųjų maltų pipirų, druskos, 1 skiltelė česnako, 2 šaukštai aliejaus.

Mėsą supjaustome 3 cm gabaliukais, svogūnus griežinėliais. Rozmarinus sugrūdame grūstuve ir juose apvoliojame svogūnus. Lašinius supjaustome stambiais gabaliukais ir apibarstome pipirais. Česnaką sutriname su druska. Mėsą, svogūnus ir lašinius pakaitomis suveriame ant keturių iešmų. Česnaką su druska sumaišome su aliejumi ir aptepame mėsą. Laikome uždengę 3 val. Kepame iš pradžių ant kaitresnės liepsnos, o paskui 15 min. vartydami pakepiname ant silpnesnės. Patiekiame su ryžiais ir daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų