REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Strazdanos -  nuo seno vadinamos saulės bučinukais, nes manyta, kad šios keistos rusvos dėmelės ant odos atsiranda ilgai pabuvus saulėje ir tai suteikia jaunystės požymį. Tačiau ne visiems turimos strazdanos – žavi puošmena, kelianti  džiaugsmą. Padaryti strazdanas vos pastebimomis įmanoma, tačiau ar įmanoma jas išnaikinti?

Strazdanos -  nuo seno vadinamos saulės bučinukais, nes manyta, kad šios keistos rusvos dėmelės ant odos atsiranda ilgai pabuvus saulėje ir tai suteikia jaunystės požymį. Tačiau ne visiems turimos strazdanos – žavi puošmena, kelianti  džiaugsmą. Padaryti strazdanas vos pastebimomis įmanoma, tačiau ar įmanoma jas išnaikinti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių verta suzinoti dėl kokių priežasčių jos iš tikrųjų atsiranda. Medikai teigia, kad strazdanos yra įgimtos ir vadina jas pigmentinėmis dėmėmis, kurios pasireiškia dažniausiai vaikystėje. Tačiau kitos pigmentinės dėmės, vadinamos šlakais, atsiranda nuo tiesioginių saulės spindulių.

REKLAMA

Pagal gydytojus, nei pigmentinių dėmių, nei šlakų visiškai išnaikinti neįmanoma. Jos tampa nepastebimos žiemą, tačiau vasarą gavus saulės spindulių, ar bet kada apsilankius soliariume, patepus spuogams gydyti skirtų vaistų - vėl išryškėja. Svarbu žinoti, kad strazdanų gali atsirasti ir nuo ligų, tokių kaip : kepenų, inkstų ar tulžies sutrikimai. Jei strazdanos yra ligos priežastis, tą ligą, žinoma, būtina išsigydyti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nuo saulės atsiradusios, ar įgimtos dėmelės sveikatai įtakos neturi. Tai tik požymis, kuris vieniems patinka, o kitus varo į neviltį. Jei negalite susigyventi su mažaisiais saulės bučinukais, pateikiame efektyviausius jų balinimo ir naikinimo būdus.

1. Jei strazdanos nusėję jūsų veidą, žinoma, patariame jo nekaitinti saulėje, naudoti specialius deginimosi saulėje kremus, turinčius didelę SPF apsaugą ir nesilankyti soliariume, arba tiesiog proceso metu veidą uždengti.

2. Sutarkuokite šviežią agurką. Gautą košelę užsidėkite ant veido ir palaikykite 20-30min. Agurkas turi balinančių savybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Išsispauskite 1,5 šaukštelio citrinos arba greipfruto sulčių ir sumaišykite jas su 15-20g mielių. Gautą masę uždėkite ant veido ir palaikykite 15-20min. Po procedūros, nuvalę veidą, jį nudžiovinkite ir patepkite drėkinamuoju kremu. Ši kaukė tinka visų tipų odai.

4. Pusę saldaus pipiro sutarkuokite plastmasine tarka. Uždėkite gautą masę ant nuvalyto veido, geriausia ten, kur yra strazdanos. Laikykite apie 30min.

5. Strazdanas išbalinti galima ir morkų sultimis. Jomis tepkite veidą kelis kartus per dieną. Kai sultys ant veido išdžiūsta, nusiprauskite vandeniu, į kurį įpilta šiek tiek pieno. Taip pat patariama gerti šviežiai spaustas morkų sultis.

REKLAMA

6. Pasinaudokite su lupena virtos bulvės minkštimu, sumaišytu su citrinos sultimis. Uždėkite šią balinančią kaukę ant veido ir palaikykite 15-20min., du kartus per savaitę.

7. Sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą varškės, 5 lašus amoniako, 5 lašus perhidrolio arba 3 proc. vandenilio peroksido, 5 lašus citrinos sulčių. Palaikykite gautą kaukę ant veido apie 15min.

8. Taip pat lengva pasigaminti kaukę iš 3proc vandenilio peroksido ir krakmolo. Kai kaukė ant veido išdžiūsta, nuplaukite ją vandeniu.

9. Veidą plaukite vandeniu lygiomis dalimis atskiestomis raugintų kopūstų, citrinų, greipfrutų, morkų, šviežių agurkų sultimis. Plauti galite net 2-3 kartus per dieną.

REKLAMA

10. Labai efektyvus būdas veidą balinti petražolėmis. 2 šaukštus susmulkintų petražolių užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite stovėti 3 valandas, po to nukoškite. Šiuo antpilu valykite veidą 2-3 kartus per dieną. Galite antpilą supilstyti į mažytes formeles, užšaldyti ir gautais ledo gabalėliais trinti strazdanas.

11. Perpjauto šviežio svogūno pusele kartas nuo karto patrinkite veidą.

12. Į varškės gabalėlį įdėkite kiaušinio trynio, įlašinkite 2-3 lašelius vandenilio peroksido ir kelis lašus citrinų sulčių, gerai išmaišykite. Tyrelę užtepkite ant veido ir palaikykite pusvalandį. Nuplaukite šiltu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Vieną kartą per dieną pasitepkite strazdanotas vietas rūgusiu pienu ir po 20 min. nuplaukite.

14. Ridikus arba salierus supjaustykite ir išspauskite iš jų sultis. Vieną kartą per dieną pasitepkite strazdanotas vietas tomis sultimis ir po 20 min. nuplaukite.

15. Sumaišykite du šaukštus varškės, šaukštą medaus ir šaukštą citrinos sulčių. Laikykite 20min, po to nuplaukite.

16. Sutarkuokite neluptą agurką, pridėkite šaukštą kefyro, išmaišykite ir ištepkite veidą. Po 20 min. nuplaukite šiltu vandeniu.

17. Petražolės ir krapų lapus sumaišyti santykiu 1:1. Šaukštą gauto mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Uždengti ir palikti 2 valandoms, perkošti. Skiautę medžiagos suvilgyti gautame užpile ir dėti ant odos.

REKLAMA

18. 50 g susmulkintų petražolės lapų sumaišyti su vienos citrinos sultimis ir 0,5 l degtinės. Mišinį palikti 2 savaitėms tamsioje vietoje. Tepti veidą kasdien.

19. Strazdanas bei pigmentines dėmes galima balinti ir šviežiomis ugniažolės išspaudomis: jomis dėmes reikia patrinti porą kartų per dieną.

20. Iš džiovintos ugniažolės daromas ir balinamasis antpilas kompresams: žiupsnelis šios žolės užpilamas spiritu santykiu 1:5, palaikoma tris dienas. Šiuo antpilu suvilgomos servetėlės kasdien dedamos ant odos ir palaikomos 15 min.

REKLAMA

21. Ant tų vietų, kur yra strazdanų, dėkite tarkuotą bulvę. Laikykite 15min.

22. Yra ir keistas liaudiškas būdas atsikratyti rudųjų dėmelių : paimkite nosinaitę, įmeskite ją į skruzdėlyną, ten palaikykite kelias valandas, o geriausiai parą ir su ta pačia ištraukta nosinaite valykite strazdanas. Mes negarantuojame, kad šis būdas veiksmingas, bet gal jūs pažįstate ką nors, kam jis padėjo?

23. Į 200 gramų degtinės įberkite 3 valgomuosius šauktus smulkintų lauro lapelių. Užpilą palikite kambaryje 5-6 dienoms, kad pritrauktų. Štai tokiu losjonu valykite veidą 2-3 kartus per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

24. Strazdanotą veidą valykite kiaulpienių žiedų antpilu: 2 šaukštus žiedų užpilkite 1–1,5 stiklinės karšto vandens ir ant lėtos ugnies dar pavirkite 10–15 min. Atvėsinkite, nukoškite ir likusiu skysčiu valykite veidą. Iš kiaulpienių žiedų pagamintu losjonu galima naikinti veidą ir kaklą nusėjusias strazdanas bei dėmeles.

25. Jums reikės 2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių, rūgštynių, špinatų lapų, šeivamedžio bei braškių uogų ir lapų. Viską sumaišykite su 1 šaukštu kefyro. Gautą mišinį tepkite ant veido.

REKLAMA

26. 10-15 proc. geriamosios sodos tirpalu tepkite strazdanėles.

27. Pasigaminkite mišinį iš 1 stiklinės ryžių vandens (vanduo, likęs nuplovus ryžius) ir 1 citrinos sulčių. Juo plaukite veidą.

28. Tepkite kiekvieną strazdanėlę atskirai glicerinu.

29. Odą nubalinti galima ir kartais įtrinant ją vidine arbūzo, meliono, citrinos, greipfruto, apelsino, mandarino žievelės puse.

30. Veidą 1-2 kartus per dieną ištrinkite vatos gumulėliu, suvilgytu juodojoje arbatoje arba morkų sultyse, veido oda įgaus tamsesnį atspalvį, o strazdanos ir pigmentinės dėmės taps ne tokios pastebimos.

REKLAMA

31. Jei natūralios priemonės ne visiškai panaikino jūsų nemylimas dėmeles, galite atlikti strazdanų panaikinimo procedūrą lazeriu, kosmetiniuose kabinetuose.

Svarbu: strazdanas balinkite tik rudenį ir žiemą, nes pavasarį išbalintą odą saulė kaitina dar labiau. Beveik visos natūralios priemonės šiek tiek sausina veidą. Todėl po procedūrų drėkinkite jį kremais.

PS: Starzdanos yra išskirtina ir gražu. Modeliams tai privalumas, o ne trūkumas, todėl neskubėkite naikinti to kas iš tikro yra vertinama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų