REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neįprastais savo maisto gaminimo metodais garsėjantis vyras pasidalino diskusijas sukėlusiu patarimu, kaip virti ryžius be kaitros – jis siūlo naudoti gazuotos kolos skardinę. Tačiau medikai įspėja, kad naudotis šiuo triuku nevertėtų.

Neįprastais savo maisto gaminimo metodais garsėjantis vyras pasidalino diskusijas sukėlusiu patarimu, kaip virti ryžius be kaitros – jis siūlo naudoti gazuotos kolos skardinę. Tačiau medikai įspėja, kad naudotis šiuo triuku nevertėtų.

REKLAMA

Tiktoke publikuotame filmuke Adrianas Ghervanas iš Londono į stiklinę pila porciją rudųjų basmati ryžių, o tuomet juos užpila kola. Toliau jis stiklinę suvynioja į maistinę plėvelę ir padeda į šalį 24 valandoms – filmuko autorius teigia, kad per tą laiką ryžiai „tobulai išverda“.

Ryžiai sugeria stiklinėje buvusį skystį ir iš tiesų savo dydžiu ir tekstūra primena virtus ryžius, tačiau daugelis Adriano sekėjų abejojo, ar ryžiai taip bus tikrai gerai išvirę, rašo mirror.co.uk

Metodo nerekomenduoja naudoti

Nepaisant to, Adriano įrašas surinko daugiau nei 100 000 patiktukų, nors žmonės ir žiūri į jį įtariai. Daugelis pastebėjo, kad toks metodas yra gana pavojingas, nes ryžiai iš tiesų nebus išvirę.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas žmogus abejojo: „Ar taip negalima apsinuodyti maistu?“

Kitas pastebėjo: „Jie neišvirę, tik išmirkę“.

Trečias siūlė: „O ne paprasčiau juos tiesiog 10 minučių pavirti? Bus greičiau, pigiau, ir nereikės to cukringo cheminio gėrimo“.

REKLAMA

@adrianghervan I couldn’t believe it...👀...#rice #coke ♬ Mission Impossible Theme (Movie Trailer Mix) - Dominik Hauser

Galima apsinuodyti maistu

Pasak „Healthline“, nevirti ar ne iki galo išvirti ryžiai kelia apsinuodijimo maistu riziką, nes ryžiuose gali būti kenksmingų bakterijų, pavyzdžiui, Bacillus cereus.

Nors šių bakterijų šviežiai virtuose ryžiuose nebūna, kai jie yra nevirti, ne iki galo išvirti ar išvirti ir netinkamai laikomi, dėl vėsesnės temperatūros šios bakterijos gali imti daugintis.

Turint tai omenyje reikėtų ryžius virti tikrai atidžiai – ryžius verdant aukštoje temperatūroje kenksmingos bakterijos žūsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų