Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beverdant kiaušinius šv. Velykoms, didžiausiu išbandymu tampa kiaušinių virimo minutės. Dažna šeimininkė sulaikiusi kvapą tikisi, kad nesuskils nei vienas iš jų. Tačiau, kad nereiktų bereikalingai sunaudoti suskilusius kiaušinius, išbandykite šiuos kelis patarimus, kurie padės visus juos išvirti sveikus.

Beverdant kiaušinius šv. Velykoms, didžiausiu išbandymu tampa kiaušinių virimo minutės. Dažna šeimininkė sulaikiusi kvapą tikisi, kad nesuskils nei vienas iš jų. Tačiau, kad nereiktų bereikalingai sunaudoti suskilusius kiaušinius, išbandykite šiuos kelis patarimus, kurie padės visus juos išvirti sveikus.

REKLAMA

Prieš dedant kiaušinius į puodą, labai svarbu jų nedėti tiesiai iš šaldytuvo. Išimkite juos maždaug prieš pusvalandį, leiskite jiems tapti kambario temperatūros ir tik tada dėkite į puodą. Taip pat svarbu neperpildyti puodo ir nesuspausti kiaušinių.

Tinkamas vandens kiekis

Pasiruošus virti kiaušinius, paimkite didesnį virimo puodą ir pripildykite jį ketvirtadaliu puodo vandens. Vanduo neturėtų būti nei per daug karštas, nei per daug šaltas.

Sudėkite kiaušinius į vandenį, tuomet pripilkite dar vandens tiek, kad vanduo būtų dviem pirštais aukščiau už kiaušinius.

REKLAMA

Actas ir druska

Uždenkite puodą dangčiu ir užvirkite vandenį, kol jis pradės kunkuliuoti. Tuomet įpilkite didelį šaukštą acto. Tai padės išlikti kiaušinio baltymams lukšte, jeigu netyčia kiaušinis vis dėlto suskiltų.

Taip pat yra manoma, kad įdėtas pusė arbatinio šaukštelio druskos padeda išvengti kiaušinių įtrūkimų, o kiaušinius bus lengviau nulupti.

Kiaušinius sudėkite į kambario temperatūros vandenį ir palaikykite pusę valandos ir išryškės kurie kiaušiniai yra su įtrūkimais, suaižėję, va tokie kiaušiniai verdant sutrūkinėja.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų