REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
92
Austrių gliaudymo čempionas: austres jau valgo ir močiutės, ant šventinio stalo jos vis dažniau pakeičia silkę (nuotr. Rytis Šeškaitis)

Žymūs veidai ir stilingi svečiai rinkosi į Dailininkų sąjungos galerijoje surengtą vakarėlį, kurio metu degustavo austres kartu su daugkartiniu Lietuvos austrių gliaudymo čempionu, o su „The Roop“ lyderiu Vaidotu Valiukevičiumi aptarinėjo „Eurovizijos“ konkurso aktualijas.  

92

Žymūs veidai ir stilingi svečiai rinkosi į Dailininkų sąjungos galerijoje surengtą vakarėlį, kurio metu degustavo austres kartu su daugkartiniu Lietuvos austrių gliaudymo čempionu, o su „The Roop“ lyderiu Vaidotu Valiukevičiumi aptarinėjo „Eurovizijos“ konkurso aktualijas.  

REKLAMA

Stilingame vakarėlyje dalyvavo gausus būrys svečių, tarp kurių buvo verslininkai, menininkai, atlikėjai, sportininkai, žurnalistai, renginių organizatoriai. Renginys surengtas balandžio 5-6 d. Vilniuje vyksiančio pirmojo renginių industrijos profesionalų ir entuziastų suvažiavimo „Revolution“ proga, kuriuo, kaip sakė konferencijos iniciatorius, renginių organizavimo agentūros „ReKūrai“ vadovas ir režisierius Aurimas Kamantauskas, ketinama Lietuvoje sukurti tikrą visų įmanomų renginių – nuo korporatyvinių įmonių vakarėlių iki miestų švenčių – revoliuciją, rašoma pranešime spaudai.   

Vakarėlio svečių dėmesį prikaustė Dailininkų sąjungos galerijoje atidaryta įspūdingiausių Lietuvoje vykusių renginių fotografijų paroda, kurią surengė fotografai Rytis Šeškaitis ir Mantas Gudzinevičius, na, o vakaro vinimi tapo gurmaniška austrių degustacija, kurią surengė triskart Lietuvos austrių gliaudymo čempionas, austrių maestro Tadas Gailiūnas. 

REKLAMA
REKLAMA

Austrių čempionas vakarėlio svečiams atskleidė daug įdomių detalių apie austres, pavyzdžiui, kad ir tokį faktą, jog iš austrių galima pagaminti iš esmės bet kokį patiekalą: „Tuo austrės ir unikalios, kad jas galima ir kepti, ir virti, ir išrūkyti, taip pagaminant begalę įvairių patiekalų“, – patikino T. Gailiūnas, dirbantis virtuvės šefu viename Nidos restoranų. 

REKLAMA

Pasak austrių čempiono, austrės Lietuvoje populiarėja ne tik renginių metu, bet ir vis dažniau ant šventinio lietuvių stalo pakeičia silkės patiekalus. „Mano namuose per Velykas visuomet patiekiama austrių. Visa mano giminė, net močiutės, jau valgo austres. Iš pradžių sakė, kas čia per sliekai ir snargliai, bet paragavo su skirtingais pagardais ir pripratinome“, – juokėsi austrių maestro iš Neringos. Beje, konferencijos „Revolution“ metu planuojama surengti austrių gliaudymo ir serviravimo mokymus su virtuvės šefu iš Kopenhagos. 

REKLAMA
REKLAMA

Vakarėlyje dalyvavęs grupės „The Roop“ atlikėjas Vaidotas Valiukevičius austrėmis nesusidomėjo, tačiau noriai dalijosi su vakaro svečiais savo įspūdžiais ir vertinimais iš neseniai pasibaigusių „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankų.  

V. Valiukevičius prisipažino, kad jis, kaip ir daugelis, būdamas komisijos nariu „plėšėsi“ taro trijų favoričių – Monikos Linkytės, Rūtos Mur ir Beatrich. „Jei visas tris sulipdytume į vieną, būtų nuostabu“, – teigė 2021 m. Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusios grupės „The Roop“ solistas.  

Vis dėlto V. Valiukevičius palinkėjo lietuviams pernelyg nesureikšminti pergalės šiame konkurse: „Galima vieną kartą sužibėti, o po mėnesio tavęs niekas neprisimins, bet mano tikslas yra kitas, ilgalaikis sprogimas, o ne vieną kartą sublizgėti“, – teigė atlikėjas, jau planuojantis stebėti „Eurovizijos“ konkursą gyvai Liverpulyje – kaip tik tuo metu „The Roop“ šiame mieste yra suplanavusi koncertus. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų