REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei mėgstate bulvinius patiekalus, šis receptas – kaip tik jums. Laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis pasiūlė pasigaminti bulvinę duonelę su sūriu, kuri, kaip pats tikina, yra tarsi vokas, kuriame yra paslėptas nuostabaus skonio įdaras.

Jei mėgstate bulvinius patiekalus, šis receptas – kaip tik jums. Laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis pasiūlė pasigaminti bulvinę duonelę su sūriu, kuri, kaip pats tikina, yra tarsi vokas, kuriame yra paslėptas nuostabaus skonio įdaras.

REKLAMA

Jums reikės:

170 ml pieno;

Žiupsnelio druskos;

270 g kvietinių miltų;

30 g tirpinto sviesto;

2 vnt. didelių bulvių;

1 valg. šaukšto majonezo;

~60 g (100 g nekeptos) keptos kiaulienos šoninės;

Šiek tiek šviežių petražolių;

Šiek tiek šviežio rozmarino;

300 g avies pieno sūrio;

Šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

1. Paruoškite tešlą. Į plaktuvo dubenį supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, supilkite tirpintą sviestą ir maišykite apie 5 minutes, kol ingredientai susijungs ir tešla išsiminkys. Išminkytą tešlą susukite į kamuoliuką, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir leiskite pailsėti bent 10 minučių.

2. Paruoškite įdarą. Bulves su lupenomis apvyniokite folija ir kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 40-60 minučių, kol visiškai suminkštės. Iškeptas ir atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite. Tuomet sudėkite majonezą, keptą ir smulkintą šoninę, smulkintas petražoles bei rozmariną ir gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

3. Pailsėjusią tešlą padalinkite į tris rutuliukus ir iš jų iškočiokite nestorus blynus. Į tų blynų vidurį dėkite po saują tarkuoto avies pieno sūrio, ant viršaus dėkite trečdalį paruošto bulvių įdaro ir uždėkite dar šiek tiek sūrio. Tuomet tešlos kraštus „surinkite“ lyg gamintumėte chinkalį (sakartvelišką koldūną) ir labai gerai užspauskite, kad įdaras kepdamas neišbėgtų. Viduje neturi likti oro pagalvėlių. Kočėlo pagalba paploninkite gautą duonelę, patepkite ją alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros, kol gražiai apkrus.

Visą gaminimo procesą pamatykite laidoje „Gardu Gardu“, kurią rasite straipsnio pradžioje.

Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų