REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas nemėgsta pusryčiams virto kiaušinio? Minkštučiai kiaušiniai su skrudinta duona yra puiki dienos pradžia, tačiau ne visi moka juos tinkamai išvirti.

Kas nemėgsta pusryčiams virto kiaušinio? Minkštučiai kiaušiniai su skrudinta duona yra puiki dienos pradžia, tačiau ne visi moka juos tinkamai išvirti.

REKLAMA

Laimei, maisto mokslininkas sugalvojo tobulą formulę, užtikrinančią minkštai virtą kiaušinį su gerai išvirusiu baltymu ir skystu, auksiniu tryniu. Galų gale, juk niekas nenori pervirto kiaušinio, į kurį nieko nepamirkysi, rašo dailystar.co.uk.

Statistinę formulę sukūrė dr. James Hind iš Notingemo universiteto − ir ji tikrai patobulins jūsų kiaušinių ruošimo įgūdžius! Taigi, kaip ryte išvirti idealiai minkštą kiaušinį?

Virti 4 minutes 25 sekundes

Na, kiaušinį virkite tiksliai keturias minutes 25 sekundes. Patariame naudotis chronometru telefone. Prieš dedami kiaušinius taip pat įsitikinkite, kad puode vanduo tikrai verda. Jei pilate vandenį tiesiai ant kiaušinių iš virdulio, temperatūra gali būti netinkama, todėl kiaušinis tinkamai neišvirs.

Po virimo kiaušinius 57 sekundėms pamerkite į šaltą vandenį. Ne 60, ne 55, o tiksliai 57!

Balta duona − atsiprašau, rudos duonos mėgėjai, mes tam dar nesugalvojome formulės − turėtų būti skrudinama vos mažiau nei tris minutes ir supjaustoma į 2,1 cm juosteles.

REKLAMA
REKLAMA

Dr James sako: „Apskritai mums patinka, kad kiaušiniai yra skysti, bet tik ne baltymai. Tikiuosi, kad mano formulė leis žmonėms tobulėti ir mėgautis aukščiausio komforto maistu“.

REKLAMA

Tyrimą užsakiusio „British Lion Eggs“ pirmininkas Andrew Joret sako: „Klasikinis patiekalas, pavyzdžiui, virtas kiaušinis ir duonos juostelės tebėra britų mėgstamiausias pusryčių patiekalas, ir nors tai yra paprastas patiekalas, jis gali būti didingas, kai puikiai paruoštas“.

Reikalauja nupjauti plutelę 

Remiantis vienu tyrimu, dauguma britų (62%)  primygtinai reikalauja, kad nuo skrudintos duonos būtų nupjaustoma plutelė prieš tepant sviestu, o 65% visada turi nesūdyto sviesto. 52% mano, kad kiaušinis turėtų būti nulupamas smailiajame gale, o 20% labiau mėgsta bukąjį.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, nors 37% lukštą pramuša šaukšteliu, 32% viršūnėlę nupjauna peiliu! Jam asmeniškai labiau patinka ruda duona su plutele, sūdytas sviestas ir į kiaušinį įberta šiek tiek druskos. Jis kiaušinio bukąjį galą nupjauna dantytu šaukštu.

Taigi, tikrai kiekvienam  savo įpročiai. Virkite kiaušinius kaip jums patinka, tačiau atminkite, kad keturios minutės ir 25 sekundės yra raktas į tobulybę.

Fu skysti kiaušiniai. Tik 10 min virimo, kad niekas nebėgtų iš vidaus...
Na galima ir kitaip,mes verdame kiausiukus2,3 minutes.Tada keleta minuciu isjungus dujine,palaikome karstame vandenyje puode.Aisku tryniukai buna kietai isvire,bet buna gan purus ir labai skanus.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų