REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

REKLAMA

Bulvinių blynų ingredientai: 2 kiaušiniai, 2 šaukštai miltų, 1/4 šaukštelio kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 6 didelės bulvės, 1/2  svogūnos, 50 gr fermentinio sūrio, aliejaus kepimui.

Dideliame dubenyje išplakite kartu kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską ir pipirus. Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį.

Į bulvių masę supilkite kiaušinių – miltų masę ir gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir su šaukštu formuokite blynus. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškepa. Tiekite su pasirinktu padažu.

Iš bulvinių blynų padaro jovalą...
,,Samčio užrašai" autorei.Mažai žinote, kad taip rašote.Gimiau ir augau, bei gyvenau Lietuvoje.Esu žemaitė, tačiau vaikystėje ir gyvenime keptus bulvinius blynus valgiau su uogiene, su grietine ir su padažu.Valgėme su kuo kam kas patiko.Nereikia rašyti nesąmonių, kad vokiečiai valgo su uogiene.Antra, likimas pakeitė mano gyvenimo vietą.Gyvenu trisdešimt metų Vokietijoje.Per tą laiką neblogai susipažinau su jų virtuve.Nei senoji virtuvė, nei naujoji to nadaro ką jūs parašėte.Tai gryna nesąmonė.Jokio sūrio vokiečiai į bulvinius blynus nededa ir su uogiene nevalgo.Čia jūsų kliedesiai.Vokiečiai, tai ne lietuviai.Jie savo receptų nekaitalioja ir nemaišo į juos visokių nesąmonių.Jie nuo gimimo kartų kartos valgo maistą kurį gamino jų seneliai ir tėvai.Naujam maistui jie nėra sužavėti ir nelabai ima jo ragauti, žiūri labai atsainiai.Taip kad miela autore, prieš rašydama gerai pasidomėkite.Pagarbiai
Kuršiai ir žemaičiai visada bulvinius blynus valgo su uogiene, bet ne su bet kokia tai - bruknių, spanguolių, serbentų ir kt., panašios.Tarp kitko vokiečių virtuvė labai panaši į žemaičių ir kuršių virtuvę, gal Karaliaučiaus kraštas turėjo tam įtakos. Tik tokios maišalynės kaip pateiktame recepte nei Vokietijoje, nei Žemaitijoje, nei Kuršių krašte neteko girdėti. Tai labiau panašu į dabartinių ieškojimus apjungti tai kas dera ir kas visai nedera...
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų