Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių susidariusio krakmolo. Bet jeigu bulvės nekrakmolingos – tuomet šiek tiek krakmolo įdėkite“, – gardžių cepelinų paslaptį atskleidžia tinklaraštininkė Audronė.

„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių susidariusio krakmolo. Bet jeigu bulvės nekrakmolingos – tuomet šiek tiek krakmolo įdėkite“, – gardžių cepelinų paslaptį atskleidžia tinklaraštininkė Audronė.

REKLAMA

Reikės: 2–2,5 kg. bulvių, 0.5 kg. vištienos faršo, 2–3 svogūnų, vištienos prieskonių, 1 v.š. (su kaupu) krakmolo, pipirų ir druskos.

Bulves ir vieną svogūną sutarkavau. Bulves per kiaurasamtį, kiek paspausdama šaukštu nuvarvinau. Iš bulvių susidariusį krakmolą sudėjau į bulvių tarkius ir gerai išmaišiau. Vištienos faršą sumaišiau su kepintais svogūnais, prieskoniais ir druska ( įdaras paruoštas ).

Beliko formuoti cepelinus. Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, supyliau krakmolą (krakmolą ištirpinau 0.5 stiklinėje vandens) ir sudėjau cepelinus. Cepelinus viriau 2025 min.

Cepelinus patiekiau su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu.

Šaltinis: Gamink su Audrone

Gerai būtų, kad šita "Audronė" dingtų iš eterio : visokius senus ( dar mūsų bobučių ) receptus nuolat pristato kaip "savus atradimus". Ar portalas neturi NORMALIŲ tinklaraštininkių ar tiesiog gerų šeimininkių, kurios pateiktų TIKRAI SAVO receptus , ar bent jau nurodydamos receptų šaltinius...
"Viriau 20-25 min."... Tai KIEK : 20 ar 25 ?! Mažiau "liapsusų" ponia/panele...
Nesąmonių nesąmonė.Tu pabandyk iš šiek tiek šaukštu nuspausti tarkim suformuot cepeliną, Tau gausis ištežusi košė. Ką čia mali....
Tarkiai dedami į pėdkelnes ir sukami virš galvos kol neliks skysčiu va tep daromi burnos tirpstantis cepelinai
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų