• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Seksas (nuotr. 123rf.com)

Kaip vidutiniškai dažnai mylisi susituokusios poros? Tai nepaprastai įdomus klausimas, kurio atsakymas šokiruos.

21

Kaip vidutiniškai dažnai mylisi susituokusios poros? Tai nepaprastai įdomus klausimas, kurio atsakymas šokiruos.

REKLAMA

Paprasčiausias atsakymas į šį klausimą – priklauso nuo to, kam užduodate klausimą, rašoma positivemed.com.

Ką sako apklausų rezultatai?

Šia tema yra atlikta keltas skirtingų apklausų, pagal kurias sudaroma skirtinga statistika. Štai keletas rezultatų:

Pasak žurnalo „Newsweek“ apklausos, susituokusios poros seksu užsiima maždaug 68,5 kartų per metus. Vidutiniškai tai kiek daugiau nei vienas kartas per savaitę.

Čikagos universiteto atliktas seksualumo socialinės organizacijos tyrimas atskleidė, kad maždaug 32% susituokusių porų mylisi du – tris kartus per savaitę. 80% sutuoktinių porų seksu užsiima keletą kartų per mėnesį ar dažniau.

Dr. Davido Schnarcho atliktas tyrimas, kuriame tirta maždaug 20 000 porų, parodė, kad tik 26% porų mylisi vieną kartą per savaitę. Daug dažnesnis variantas – maždaug du kartai per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Nėra nieko „normalaus“

Galbūt jau pastebėjote, kad apklausų duomenys labai skirtingi – jie rodo, kad nėra nieko „normalaus“. Daugelis tyrimuose dalyvavusių terapeutų ir mokslininkų sako, kad viskas priklauso nuo pačios poros.

REKLAMA

Kiekvieno žmogaus libido skirtingas ir kiekviena santuoka skirtinga, o taip pat skirtingi kiekvieno gyvenimai. Seksualinį gyvenimą įtakoja daugelis faktorių, todėl išsiaiškinti, kas yra „normalu“, pasidaro labai sudėtinga.

Teisingiausias klausimas būtų, kas yra normalu jums ir jūsų partneriui? Arba, kas norėtumėte, kad būtų „normalu“?

Jei abu sutariate, kad seksu užsiimsite kartą per savaitę ar kartą per mėnesį, visai nesvarbu, ką daro kitos poros. Vis dėlto, jei vienas iš jūsų, arba abu, yra nepatenkinti, galbūt galėtumėte klausimą aptarti ir nusistatyti naują standartą?

REKLAMA
REKLAMA

Daugelyje santuokų vienas žmogus nori daugiau sekso, o kitas – mažiau. Kad abu būtumėte patenkinti, reikės tartis.

Kiek sekso reikia tam, kad būtumėte laimingi?

Atliktas tyrimas apie laimės jausmo ryšį su sekso kiekiu. Nors gali atrodyti, kad kuo daugiau sekso – tuo geriau, tačiau pasirodo, kad ties tam tikra riba laimės rodiklis nustoja kilti. Vieno tyrimo metu JAV maždaug 40 metų buvo stebima 30 000 porų.

Taigi, ties kokiu sekso kiekiu laimės rodiklis išsilygina? Pasak tyrėjų, tai – vienas kartas per savaitę. Paprastai daugiau sekso didina ir laimės pojūtį, tačiau mylėtis kasdien visai nebūtina. Pasak šio tyrimo, mylėjimasis dažniau nei kartą per savaitę jokio ženklaus laimingumo neprideda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esminis dalykas yra bendravimas bei žinojimas, kas geriausiai tinka kiekvienam partneriui. Seksas gali būti puikus būdas kovoti su stresu. Todėl jei abu norite daugiau – pirmyn.

Kaip pagerinti mūsų skaičius?

Kartais turbūt svarstote, kaip dažnai mylisi kitos poros. Jei kada nors esate apie tai susimąstę, gali būti, kad jūsų santuokoje yra problemų. Turbūt kartais mylitės dažniau, kartais – rečiau, ir tai daro įtaką jūsų vidurkiui. Seksui kenkia ir jo kiekį mažina daugelis skirtingų dalykų – stresas, ligos, naujagimiai.

Norėdami numalšinti šį su seksualinių gyvenimu susijusį nerimą, galite ieškoti pagalbos ir kreiptis į santuokos terapeutus. Jie padės išsiaiškinti giluminę priežastį, dėl kurios jūsų seksualinis gyvenimas galbūt nėra visai sklandus.

REKLAMA

Terapija gali padėti jus suartinti ir kylantiems klausimas duoti priimtinus atsakymus. Be terapijos, taip pat kartu su sutuoktiniu galite skaityti straipsnius ir knygas apie seksą ir santuoką. Šiose knygose rasite idėjų, kurios padės jūsų ryšį atrasti iš naujo.

Kokybė prieš kiekybę

Mylėdamiesi su savo sutuoktiniu labiau turėtumėte rūpintis sekso kokybe, o ne kiekybe. Taip galėsite išsiaiškinti, ką daryti, kad mylėtumėtės dažniau. Daugelis tyrimų teigia, kad meilės valandos planavimas – vienas iš geriausių būdų taip pat ir sekso kokybei kelti. Jei sekso kokybė prasta, krenta ir kiekybė. T

aip yra todėl, kad seksas – tai santuoką sutvirtinantis ryšys tarp dviejų žmonių.

Jei nejaučiate noro mylėtis, pamėginkite analizuoti, ar taip jaučiatės dėl nepatrauklių jūsų sutuoktinio savybių, ar dėl tam tikrų jūsų santykių aspektų, o gal tai jūsų asmeninis dalykas?

REKLAMA

Jei ką nors išsiaiškinsite, skirkite laiko šios problemos sprendimui. Prisiimkite atsakomybę už situacijos gerinimą ir nustokite kaltinti.

Kai kurios apklausos mėgina nustatyti, ką reiškia „normalus susituokusių porų sekso kiekis“, tačiau tiesa ta, kad jokio konkretaus skaičiaus nėra – kiekviena pora yra skirtinga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų