• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Po tragiškos jaunuolio žūties, nebegalinčios tverti mamos žinia (TV3 koliažas)

Pirmadienį Vilniuje, Iešmininkų gatvėje, tragiška nelaime baigėsi 19-mečio bandymas kirsti bėgius draudžiamoje vietoje. Muzikos besiklausęs vaikinas, žuvo po traukinio ratais. Vietiniai Naujininkų gyventojai neslėpė pykčio ir nusivylimo, kadangi jie yra priversti nuolat šioje vietoje vaikščioti per bėgius.

24

Pirmadienį Vilniuje, Iešmininkų gatvėje, tragiška nelaime baigėsi 19-mečio bandymas kirsti bėgius draudžiamoje vietoje. Muzikos besiklausęs vaikinas, žuvo po traukinio ratais. Vietiniai Naujininkų gyventojai neslėpė pykčio ir nusivylimo, kadangi jie yra priversti nuolat šioje vietoje vaikščioti per bėgius.

REKLAMA

Šioje vietoje įvyko jau ne viena skaudi tragedija. Portalą tv3.lt pasiekė vilnietės Tatjanos laiškas, kurios sūnus taip pat vaikšto per bėgius šioje vietoje. Nusivylusi moteris aiškina, kad jos vaikas priverstas rinktis eiti per bėgius arba per tamsų kanalizacijos vamzdį.

Tragedija vos ne kasdien

„Vaiko vos nesuvažinėjo traukinys, o aš toliau liepiu vaikščioti traukinio bėgiais“, – pasakojimą pradėjo moteris. Parašyti laišką apie karčią realybę ją privertė vakarykštė tragedija. Vietiniai gyventojai turi du pasirinkimus, kaip patekti į miestą: kanalizacijos vamzdis arba bėgiai. Ir tai nesikeičia jau metų metus.

„Kaip man jaustis, kai esu priversta vaiką skatinti vaikščioti per geležinkelio pervažą ir nebijoti to daryti, arba eiti per kanalizacijos vamzdį, kur šlapia, purvina na ir dar nemaža tikimybė sutikti narkomanus, kuriems trūkstant iki dozės arba perdozavus velniai žino ką gali padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Graudu, tačiau su tokia realybe jau eilę metų tenka susidurti Zuikių gatvėje. Jei kas nežino, tai turim tokią „mažą“ problemą, kad susisiekimas su miestu galimas tik keliais būdais – einant geležinkelio bėgiais, lendant pro kanalizacijos vamzdį, arba darant 15 km lankstą automobiliu“, - rašo mama.

REKLAMA

Tatjana prisiminė, kaip jos sūnui vienas grįžimas namo vos nesibaigė tragiškai dėl tos pačios priežasties kaip žuvusiam 19-mečiui.

„Taip, šių dienų vaikams įprasta, kad telefonai iš rankų nepaleidžiami ir akys įsmigusios į juos, o ausyse įkištos ausinės kriokia ant viso garso. Būtent per tokį išsiblaškymą mano sūnus taip pat vos nepapuolė po traukinio bėgiais. Nežinau, kaip baisiai viskas buvo, kaip arti tas traukinys pravažiavo, tačiau sūnus grįžo namo visas drebantis ir ištiktas šoko“, – dėstė moteris.

Ji pasakojo, kad su vyru nuolat primena sūnui dairytis kertant geležinkelio pervažą, būti atsargiam, tačiau ir jų sūnus patyrė traumą, privertusią juos susimąstyti.

REKLAMA
REKLAMA

Traumą patyrė ir sūnus

Moteris tikina pati besijaučianti blogai, nes reikia aiškinti, kad pakeltų akis nuo telefono, nesiklausyti muzikos visu garsu, bet... vaikščioti per bėgius draudžiamoje vietoje arba eiti per kanalizacijos vamzdį.

„O ten ne tik siaura, šlapia, purvina, bet tenka sutikti ir narkomanus, kurie traukia į taborą. Nežinau, kaip turi jaustis vaikas, kuriam kertant vamzdį, kurį jau taip sunku pasiryžti pereiti, turi prasilenkti su narkomanais, kurie klausinėja, ar vaikas neturi vieno kito euro. Vienas toks incidentas žiemą ir sūnus daugiau bijo vaikščioti kanalizacijos vamzdžiu, todėl nuo to laiko vaikšto tik per geležinkelio bėgius, bet dabar bijo kirsti ir juos, o dar ši nelaimė“, - rašė Tatjana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji tikino, kad problemos kyla ir dėl to, kad iki viešojo transporto stotelės reikia eiti ilgą atstumą. Juolab ir maršrutas driekiasi taip per aplinkui, kad tenka iš namų išvykti keliomis valandomis anksčiau, nes reiks daryti bent kelis persėdimus.

Todėl moteris tik turėdama galimybę, pati sūnų veža į mokyklą automobiliu ar prašo kaimynų pagalbos. O ir automobiliu važiuojant tenka daryti 15 km lankstą.

„Po vakarykštės tragedijos neįsivaizduoju, ką man pasakyti vaikui – skatinti vaikščioti per kanalizacijos vamzdį ir tikėti, kad nebus sekančio susitikimo su narkomanais, ar stengtis mokyti saugiai lakstyti per geležinkelio bėgius ir melstis, kad sūnus grįš namo gyvas bei sveikas.

REKLAMA

Ši problema tęsiasi ištisus dešimtmečius, rajonas plečiasi, gyventojų daugėja ir visi laksto per bėgius, tačiau miestui į tai nusispjauti. Kiek dar žuvusiųjų kryželių reikia prie bėgių, kad situacija taptų netoleruojama?“, – neslėpdama nusivylimo sakė moteris.

Ji prašo ir valdžios patarimų, kurį kelią siūlyti vaikui, jeigu šis problema niekaip negali būti išspręsta.

7 pagrindinės taisyklės

AB „Lietuvos geležinkeliai“ išplatino informaciją, kaip išvengti tragedijos geležinkelyje. Prieš 160 tonų sveriantį lokomotyvą automobilis atrodo tarsi limonado skardinė. Jei tai prekinis traukinys – jo svoris gali siekti ir iki 8000 tonų, o stabdymo kelias prilygsta penkių futbolo aikščių ilgiui.

REKLAMA

Po susidūrimo su traukiniu kasmet Lietuvoje žūva per 20 žmonių. Nuo mažamečių iki senjorų. Dėl per ausinukus skambančio mylimos muzikos, iš pavadėlio išsprūdusio augintinio, keleto bokalų alaus ar linksmo žaidimo su draugais.

Priartėjus prie geležinkelio, mobilųjį įrenginį įdėti į kišenę.

Per geležinkelio bėgius eiti tik tam skirtose vietose.

Traukinio neįmanoma aplenkti – jam kur kas sunkiau greitai sustoti.

Geležinkelis – ne žaidimų aikštelė

Nesinaudoti bėgiais kitais tikslais – nevedžioti aplink šunų, nevaikštinėti.

Nesiartinti prie bėgių apsvaigus.

Laikytis visų įmanomų taisyklių, rūpintis savimi.

Lygiai prieš metus tokia nelaimė įvyko Mažeikių rajone. Šešiolikmetis neišgirdo artėjančio traukinio ir perspėjančių garsinių signalų, nes per ausines mėgavosi muzika. Kai išvydo artėjantį lokomotyvą – jau buvo per vėlu. Pasitraukti nespėjęs jaunuolis žuvo vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų