• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per sostinę ritasi vagysčių iš automobilių banga. Vos per pirmąsias Naujųjų metų dienas Vilniuje apšvarinta per pusę šimto automobilių. Masiškai laužiamasi į BMW automobilius, išplėšiami vairai, oro pagalvės, technika.

Per sostinę ritasi vagysčių iš automobilių banga. Vos per pirmąsias Naujųjų metų dienas Vilniuje apšvarinta per pusę šimto automobilių. Masiškai laužiamasi į BMW automobilius, išplėšiami vairai, oro pagalvės, technika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyg pasiutę ilgapirščiai vagia ir šoninius veidrodėlius. Sostinės automobilių servisų darbuotojai spėlioja, kad Lietuvoje įsisuko tarptautinė automobilių detalių vagičių grupuotė, neva aprūpinanti Rusiją.

REKLAMA

Prieš pat Kalėdas vilniečio Germano laukė itin nemaloni staigmena. Ryte į darbą susiruošęs vyras kaip įprasta nusileido į požeminę stovėjimo aikštelę ir dar eidamas link savo automobilio suprato, kad garaže darbavosi vagišiai.

Nuostoliai siekia tūkstančius

Naujame daugiabutyje prestižiniame sostinės mikrorajone Žveryne vos pusmetį gyvenantis Germanas mano, jog vagys į aikštelę įsigavo per laiptinę, mat garažo durys atidaromos tik mobiliuoju telefonu paskambinus specialiu numeriu. O nuostoliai po nusikaltėlių apsilankymo nemenki. 2014-ųjų penktasis BMW apgadintas taip, jog autoservise teks palikti mažiausiai 10 tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią naktį ilgapirščiai siautėjoir aplinkiniuose kiemuose, ir toliau esančiuose sostinės mikrorajonuose. Iš viso įsilaužta į šešis automobilius. Vagių taikinyje atsidūrė BMW vairai, oro pagalvės, multimedija.

Policija praneša, jog pakilęs vagysčių iš automobilių cunamis pasijuto tik sutikus Naujuosius. Per pirmąsias keturias 2018-ųjų dienas sostinėje įsilaužta net į 55 mašinas. Nelaukti svečiai aplankė ir imtynininką Aleksandrą Kazakevičių. Jie įsilaužė į būtent šį, prieš penkerius metus sportininkui už Londono olimpiadoje iškovotą bronzos medalį valstybės padovanotą trečiosios serijos BMW.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mašinos salonas buvo tiesiog nuniokotas, o pavogtas ilgapirščių itin vertinamas M serijos vairas. Plėšikų žalas vertinantys autoservisų darbuotojai jau pastebi tendencijas. Jei vieną savaitę klientai plūsta su pavogtais vairais ar oro pagalvėmis, tai kitą, visi greičiausiai, kreipsis dėl pavogtos kitos detalės, pavyzdžiui, priekinių žibintų.

Detalės gabenamos į rytus? 

Autoservisuose jau ne vienerius metus sklando kalbos, kad krūvos brangių detalių gali būti gabenamos į rytus, pagal konkrečius užsakymus Rusijoje.

Išaugusį vagysčių skaičių autoservisų darbuotojai mėgina paaiškinti sankcijomis kaimyninei valstybei ir padidėjusią vakarietiškų automobilių detalių paklausą. Visgi, pasak užsienio reikalų ministerijos, prekyba ir eksportas į Rusiją ribojamas tik tiems asmenims ar įmonėms, kurioms Europos Sąjunga sankcijas taiko. O štai kriminalinė policija tikina, jog šiuo metu Lietuvoje automobilius siaubia ne nusikalstamo susivienijimo ar organizuotos gaujos nariai.

Pareigūnai spėja, kad ir šis automobilių detalių vagysčių cunamis kilo dėl vietinių, dažnai nelegaliai veikiančių verslininkų užsakymų. Esą neoficialiai, bet dokumentų dirbantys kabutėse „garažėlių“ vadovai narkomanų ar asocialių asmenų paprašo konkrečių detalių.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų