• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik penkerius metus iš 8 už grotų praleidusiam ir lygtinai prieš porą metų paleistam Mindaugui Mickėnui niekaip nepavyksta nusimesti teismo skirtų apribojimų pančių.

Beveik penkerius metus iš 8 už grotų praleidusiam ir lygtinai prieš porą metų paleistam Mindaugui Mickėnui niekaip nepavyksta nusimesti teismo skirtų apribojimų pančių.

REKLAMA

Prieš beveik 7-erius metus į tuometinės mylimosios butą Kaune įsiveržęs ir vėliau jos draugę įkaite paėmęs Mindaugas savo bausmę praktiškai atliko. Jis jau beveik dvejus metus mėgaujasi laisve. Tiesa, tik sąlygine.

Teismo nurodymu, Mindaugas buvo įpareigotas būti namuose nuo 22 val. iki 6 val. ryto, be leidimo neišvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų, pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje bei visą bausmės laiką nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

2 eurų vertės klaida

Kauno apygardos probacijos tarnyba prieš kelias savaites sulaukė net dviejų Mindaugo prašymų. Visų pirma Mindaugui kilo klausimų dėl galimai netinkamai vykdomos probacijos priežiūros jo atžvilgiu. O kitas prašymas buvo susijęs su tuo, kad Probacijos tarnyba kreiptųsi į teismą dėl priežiūros nutraukimo prieš laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Bet čia glūdėjo vienas niuansas, kurį dar prieš sulaukdamas neigiamo atsakymo Mindaugas jau buvo minėjęs tv3.lt žurnalistui. Pasirodo, kad vyras 2016 metų gegužės 11-ąją dieną buvo sustabdytas policijos pareigūnų.

REKLAMA

Pažeidimo esmė: vairavo dviratį šviesiuoju paros metu, kurio priekyje nedegė baltos spalvos žibintas, o gale – raudonos spalvos žibintas. Maža to, dviračio vairuotojas nedėvėjo šviesą atspindinčios liemenės. Dėl šio pažeidimo, 2016 m. birželio 15 d. pažeidėjui skirta 2 eurų bauda. Atrodo, susimokėk ir būta čia ko sielotis, bet...

Mindaugo atveju ši 2 eurų vertės istorija priminė apie save ir tą padarė itin skaudžiai. Būtent šis administracinis teisės pažeidimas tapo vieninteliu argumentu, kodėl prašymas nutraukti probaciją prieš laiką buvo atmestas.

REKLAMA
REKLAMA

Nusivylęs dėl probacijos

Mindaugas taip pat piktinasi ir dvejus metus vykdoma probacijos pareigūnų priežiūra. Visų pirma jis atkreipia dėmesį, kad per dvejus metus buvo patikrintas tik 8 kartus.

„Į namus neidavo todėl, kad netrukdytų artimiesiems ir kad aš tam neprieštaravau. Tai gal aš neprieštarauju, kad jie visai nevažiuotų ir netrukdytų nei manęs nei artimųjų..? Toliau dar gražiau. Mano blaivumu įsitikindavo pamatę mane per langą ir pakalbėję telefonu. Gerai, kad ne SMS žinutėmis...

Pikta, kad blaivumo arba dėl psichiką veikiančių medžiagų vartojimo testus atlikti siųsdavo į priklausomybės ligų centrą, kur paslaugos mokamos, nors turi visas priemones tai padaryti nemokamai. Jų pateiktas pasiaiškinimas juokingas – taip esą darė dėl nešališkumo ir medikų kvalifikacijos. Kokios kvalifikacijos reikia alkotesteriui palaikyti, kol pučiu..?“, - piktų retorinių klausimų nešykštėjo Mindaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža to, anot Mindaugo, kadangi jis neįsidarbino, nors aiškiai sakė, kad savo ateitį planuoja ne Lietuvoje ir nemato prasmės čia dirbti, norima sugriežtinti probacijos sąlygas: „Vietoj to, kad motyvuotų dirbti arba kaip tik nutrauktų probaciją ir leistų išvykti, toliau švaisto mokesčių mokėtojų pinigus...“

Paklaustas, kodėl per dvejus metus neįsidarbino, Mindaugas tv3.lt atsakė, kad jo netenkina darbo sąlygos, o konkrečiai siūlomas atlygis: „Man niekas negali pasiūlyti net vidurkio. Šiuo metu gyvenu iš santaupų, tai didelio poreikio eiti dirbti už mažą atlygį nėra. Bet kokiu atveju, galvoje sukasi mintys, kuo greičiau dingti iš Lietuvos. Perspektyvų čia tikrai jokių nematau. Geriau užsienyje dirbti tą patį juodą darbą, bet gauti gerokai didesnį atlyginimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų