• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasvalio rajone vagišiai ir toliau skriaudžia argentinietį kleboną. Šįkart vagys įlindo į Pumpėnų miestelio kleboniją - vienuolyną ir nugvelbė solidžią sumelę.

Pasvalio rajone vagišiai ir toliau skriaudžia argentinietį kleboną. Šįkart vagys įlindo į Pumpėnų miestelio kleboniją - vienuolyną ir nugvelbė solidžią sumelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Pumpėnų parapijos vienuolyno pastatą, vietiniams geriau žinoma kaip kleboniją, vagys įsibrovė pro langą.  Naktį prie bažnyčios prisiglaudęs pastatas kaip tik buvo tuščias. Tad nežinia, ar laimę mėginantys ilgapirščiai nujautė, jog ten ras nemenką pinigų sumą, ar brovėsi atsitiktinai. Iškart į dvasininko kambarį patekę vagys nugvelbė per 1100 eurų.

REKLAMA

Vietos kleboną gerai pažįstantis vietinis gyventojas neslepia, tokia žinia dvasininką kone palaužė, mat klebonas apvagiamas jau 5 kartą. 

Apie ištikusią bėdą klebonas parapijiečiams pats pasisakė per pamokslą. Susikrimtęs kunigas pykčio neliejo, tik paprašė už įsibrovėlius sukalbėti maldą. Netrukus paaiškėjo, kad beveik pusę sumos sudarė popierinės kupiūros, likusi pinigų dalis buvo žmonių suaukotomis monetomis.  

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi bažnyčia nuo ilgapirščių nukenčia nebe pirmąkart, visos po mišių ir kitokios parapijiečių aukos laikomos ne bažnyčioj. Tam, kad niekam nebekiltų pagunda daugiau brautis į Dievo namus. Deja, įžūlumo nestokojantys vagys braunasi visur, kur tik gali tikėtis bent menkiausio grobio. Prietaringi pumpėniškiai ilgapirščiais baisisi ir linki vagims atsakyti jei ne pagal įstatymus, tai bent prieš Dievą. 

Pumpėnų Švenčiausios Mergelės Marijos bažnyčios klebonas - atvykėlis iš Argentinos. Tačiau užsienietis dėl savo geraširdiškumo ir geranoriškumo greitai pritapo. Subūręs vietos vaikus čia argentinietis klebonijoj įkūrė jaunimo centrą, nuo klystkelių atitraukė ne vieną padaužą. Ne paslaptis, prieš kelerius metus vienas jų irgi buvo apvogęs kunigą. Šis nutverto ilgapirščio net pasigailėjo ir viską atleido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį kartą į parapiją buvo įsibrauta prieš pusmetį. Tada iš klebono garažo dingo žoliapjovė. Dabar jau aišku, kad ją pavogė vietinis paauglys. Prieš metus brautasi į pačią bažnyčią, tuomet vagys gviešėsi į aukų dėžutes su žmonių per Velykas suaukotais pinigais. Kiek anksčiau vagys brovėsi ir per zakristijos langą. Tikslas buvo taip pat aukų dėžutės. Vėliau iš tiesų klebono ausis pasiekė kalbos, kad gyventojų suaukotus pinigus nušvilpė keli vietiniai paaugliai.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų