• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Bandymas apginti savo tvirtovę: „Lietuvos rytas“ – „Montakit“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Varžovų gynyboje lyg žuvys vandenyje jautęsi „Lietuvos ryto“ krepšininkai net 101:84 susitvarkė su Fuenlabrados „Montakit“ bei pasiekė pirmąją pergalę Europos taurės turnyre po trijų iš eilės nesėkmių.

14

Varžovų gynyboje lyg žuvys vandenyje jautęsi „Lietuvos ryto“ krepšininkai net 101:84 susitvarkė su Fuenlabrados „Montakit“ bei pasiekė pirmąją pergalę Europos taurės turnyre po trijų iš eilės nesėkmių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmos trys rungtynės sostinės ekipai baigėsi nesėkmingai, nebuvo iškovota nei viena pergalė. Tuo tarpu šiandienos varžovai savo sąskaitoje turi dvi pergales.

REKLAMA

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Rungtynių pradžia buvo rezultatyvi: abi komandos neblogai puolė, o sužaidus kiek mažiau nei 7-ias minutes rezultatas buvo lygus 16:16. Pusę šių taškų buvo pelnęs vilniečių lyderis Davidas Loganas.

Galingai užbaigę ketvirtį 30:16 po pirmojo kėlinio priekyje buvo „Lietuvos rytas“.

Antras kėlinys

Per pirmas 15 minučių aikštės šeimininkai buvo nusiėmę 15 kamuolių, tuo tarpu varžovai – vos 6-is (51:33).

REKLAMA
REKLAMA

Puikiai puolę „Lietuvos ryto“ krepšininkai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 63:43, o kėlinį simboline rezultatyvia ataka užbaigė Deividas Gailius.

Trečias kėlinys

Vilniečiai nestabdė: toliau rinko taškus, pakankamai gerai gynėsi ir, įpusėjus trečiajam kėliniui pirmavo 25 taškų skirtumu (76:51).

Nors varžovai bandė spurtuoti ir pataikė keletą tritaškių iš eilės, tačiau aikštės šeimininkai bangas numalšino ir prieš paskutinį ketvirtį buvo priekyje net 86:63.

Ketvirtas kėlinys

Kai viskas jau buvo aišku, sostinės ekipa kiek sustojo, o varžovai tuo naudojosi bei priartėjo iki 20-ties taškų. Tada žaidimas vėl grįžo, skirtumas nemažėjo ir „Lietuvos rytas“ iškovojo pirmąją pergalę Europos taurės turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

100-ąjį tašką vilniečiams triuškinančiu dėjimu pelnė Artūras Gudaitis.

Rezultatyviausi

„Lietuvos rytas“: D. Loganas 27 (6 atk. kam., 9 rez. perd., 35 naud. balai), A. Gudaitis 17 (11 atk. kam.), R. Giedraitis 16, R. Broadus 11.

„Montakit“: X. Rey 15, M. Popovič 13, M. Diagne 10.

Prieš rungtynes

„Atvažiuoja gera komanda, žaidžia agresyvų, intensyvų, greitą ir smagų akiai krepšinį. Turime sužaisti labai geras rungtynes. Nedaug trūko, kad jie būtų įveikę „Barceloną“. Kartais atrodo, kad žaidimas jų be galvos, bet taip nėra. Svarbus vaidmuo tenka Marko Popovičiui. Jis patyręs, puolime viskas sukasi aplink jį. Bus sunkios rungtynės“, - antradienį prieš rytinę komandos treniruotę akcentavo vilniečių strategas Tomas Pačėsas.

REKLAMA

Paklaustas, ar tie trys pralaimėjimai neslegia, T. Pačėsas net pajuokavo: „Prisiimu atsakomybę už šios komandos žaidimą. Krepšininkai turi rūpintis, ką turi padaryti, o ne galvotų kažką papildomai, kas bus, jei bus. Tuo stengiamės palengvinti jų dalį. Tos visos rungtynės taip susiklostė. Aiškinti nereikia kodėl. Nieko nekaltinu. Treneriai yra, buvo ir bus atsakingi už komandos žaidimą. Kovojame kaip galime, kad laimėtume.“

Treneris užsiminė apie „pripaišytą“ organizatorių grafiką, kur vilniečiai tris pirmas rungtynes turėjo žaisti išvykoje. „Tai skaudžiai atsiliepė mums, bet esame tvirti, stiprūs ir išliksime. Niekam neturiu pretenzijų. Džiaugiuosi, kad krepšininkai turi jėgų nepasiduoti po karčių pralaimėjimų“, - teigė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų