• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma moterų nuo pat mažumės svajoja apie baltą vestuvių suknelę ir kaip jos iškilmingai tars “Taip” savo išrinktajam. Tačiau daugumą vyrų ši situacija baugina ir jie mielai neštų iš jos kudašių. Taip atsitiko ir straipsnio herojei Viktorijai – nors kartu su vaikinu gyvena jau metus, tas niekaip nesutinka jai pasipiršti ir ji nebežino, kaip elgtis.

Dauguma moterų nuo pat mažumės svajoja apie baltą vestuvių suknelę ir kaip jos iškilmingai tars “Taip” savo išrinktajam. Tačiau daugumą vyrų ši situacija baugina ir jie mielai neštų iš jos kudašių. Taip atsitiko ir straipsnio herojei Viktorijai – nors kartu su vaikinu gyvena jau metus, tas niekaip nesutinka jai pasipiršti ir ji nebežino, kaip elgtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Situacija tokia: su vyru kartu gyvename jau metus, o mūsų santykiai kaip katės ir šuns. Vieną dieną gera, kitą –jau blogai, bet vis tiek negalime vienas be kito. Su manim gyventi jam kaip ir gerai, nes aš valgyti padarau, namus sutvarkau, seksą gauna, kada užsimano, laisvalaikis tik su juo... Pripažįstu-nusileidinėjau jam“, -pasakoja mergina.

REKLAMA

Nenori būti sugyventine

Viktorija su vaikinu tarėsi, kad ji neis pas jį gyventi, kol jis nepasipirš, tačiau visgi jie pradėjo gyventi kartu.

„Dabar sakau: „tai kada piršiesi? aš nebūsiu tau tik sugyventinė“. Jis man atsako: „nesu tikras dėl ateities, nenoriu skubėti.“ Nors jis teigia, kad viskas tarp mūsų rimta, tačiau skubėti nenori – nesuprantu. Aš turiu, kur išeiti , tad paskelbiau jam ultimatumą, kad išeisiu, jei jis taip elgiasi, kad tegul ir būna vienas ir niekur neskuba, o jis man sako eiti, jei taip noriu“, - dalinasi mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Viktorija su vaikinu gyvena Vilniuje, tačiau abu yra kilę iš skirtingų miestą. Vasarą mergina planavo likti dėl jo Vilniuje, tačiau dabar nutarė tyčia stoti mokytis į Kauną, kad nuo rudens pora gyventų atskirai.

„Aš jau neišmanau, kaip jį priversti, nes panašu, kad nesipirš. Esmė yra tai, kad nei jis, nei aš nesame tobuli, jis yra žiauriai netvarkingas, nuolat bumba, yra nepatenkintas, nesimoko, bet vis tiek jį myliu, vis tiek noriu tekėti, o jam „dzin“, nors esu ir bakalaurą baigusi, ir sportuojanti, ir prisižiūrinti, ir galvojanti apie ateitį, ir daug pažįstamų turiu, o jam tik namai ir televizorius rūpi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik mano dėka jis išeina kažkur ir kažką pamato, nes su juo tik namie būtumėm. Nors aš vis tiek tą žmogų myliu, bet nejaugi taip yra, kad, jeigu tu myli ir jis žino, kad jam daug ką atleisi ir vis tiek nusileisi, jis niekada to nedarys, niekada nenusileis? Aš nežinau, kaip elgtis, nes man žadėjo, kad ves, jau planavau kartu su juo ateitį – o jis, pasirodo, net nežada pirštis...“ – širdį atvėrinėjo mergina.

Mergina tyčiojasi iš savęs

Sabtykių ABC.lt konsultantas Šarūnas Mažuolis, komentuodamas šią situaciją, nurodė, kad mergina šitaip elgdamasi tiesiog tyčiojasi iš savęs ir savo gyvenimo.

REKLAMA

mažuolisInfographic

„Merginos aktyvumas nebūtinai gali reikšti gražų gyvenimą. Dalis žmonių yra aktyvūs ir gyvena taip, kaip reikia gyventi, o ne taip, kaip nori. Jei ji daug ką daro pati, gali būti, kad ji nemoka gauti. Viską pasidarantys sau žmonės pritraukia vartotojus, pasyvius žmones, ir prisifantazuoja: tai reiškia, kad aš prisifantazavau ir iš tikro jis manęs net nemoka mylėti“, - kalbėjo jis.

REKLAMA

Santykių konsultantas nurodė, kad mergina, kurios norų vaikinas nesiklauso, o ji nieko dėl to nedaro, giliai nemyli savęs, ir čia įvairios technikos – tiek meilės sau, tiek tam, kad vyras pagaliau pasipirštų – nebūtinai suveiks.

„Giliai nemylinčiam savęs žmogui net technikos, kurias mes mokome dviejų dalių seminare, gali tiesiog nesuveikti. O technikos yra tokios: pakeisti gyvenimo būdą, pradėti mokytis mylėti save, pradėti suprasti, kad ne žodžiai, o veiksmai atspindi žmogaus meilę ir tai, ką vyras šneka, nėra taip svarbu. Reikėtų pradėti išmokti prašyti, kad žmonės dėl tos merginos darytų kažką ir pradėti nuo smulkmenų. Taip pat tai merginai reikėtų pradėti norėti labai stipriai – rašyti, svajoti, norėti. Reikėtų pasistudijuoti, kaip tai daroma, nes žmonės bijo norėti“, - sako Š. Mažuolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palikti vyrą

Jis taip pat pažymėjo, kad, jeigu moteris teisingai pareiškė savo norus daug kartų, o vyras vis tiek į tai nereaguoja, tas vyras turi būti paliekamas.

„Nors būna labai skauda, labai negera bet vienintelis būdas vyrui parodyti, kad yra krizinė situacija, yra jį palikti. Prieš paliekant vyrą, jeigu mergina aiškiai reiškia savo norus jo nespaudžiant, o vyrui visiškai nesvarbu, o moteriai labai svarbu, vyras paliekamas, nes viltis, kad kažkas pasikeis, nereikėtų“, - nurodė Š. Mažuolis.

Santykių konsultantas taip pat nurodė, kad, jeigu, neskaitant vyro nenori vesti, jis yra šaunus ir puikiai sugyvena su mergina, reikėtų pasižiūrėti, kodėl moteriai iš tikro reikalingos vedybos ir ar ji nepripiešė paveikslėlių, kad po vedybų viskas bus gerai.

REKLAMA

„Taip pat reikėtų pasižiūrėti, ar ji išsiaiškino su vyru tai, ko jis iš tikro nori: ar jis nori vedybų, vaikų ir to šeimos modelio, kurio ji nori. Paprastai fantazijos dūžta po kelerių metų buvimo kartu ir žmonės ima aiškintis, kame problema“, - kalbėjo jis.

Meilė sau

Tokia moteris kaip Viktorija, santykių konsultanto teigimu, kažkuriuo savo gyvenimo metu nusprendė labiau stengtis dėl kitų, o ne dėl savęs.

„Pirmiausia ji turi labai aiškiai apsispręsti, kaip pakeisti savo gyvenimą. Be rimto darbo su savimi, to dalyko nepavyks pakeisti. Na o pradėti mylėti save galima išmokstant save lepinti (į tai įeina gėlės, apranga, draugystės, kitų žmonių išklausymas), taip pat auginti pasitikėjimą savimi ir elgtis drąsiai – mokėti pasakyti „ne“, pasakyti savo norus ir išgirsti „ne“, - Š. Mažuolis.

REKLAMA

Santykių konsultantas taip pat pataria, kad tokioms moterims kaip Viktorija reikėtų labiau atsižvelgti į savo poreikius, pradėti žiūrėti, ko ji iš tikro nori sau, o tada reikia pradėti to prašyti.

Nereikia versti

Vilniaus kolegijos psichologijos dėstytoja Agnė Grušauskaitė sako, kad pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kiekvienas turi savo asmeninę poziciją į santuoką – vieniems tai yra vertybė, kitiems ne.

„Nors gali atrodyti, kad, jeigu žmogus nenori tuoktis, aš jam nieko nereiškiu, bet nereikėtų to sutapatinti. Reikėtų išsiaiškinti, ką žmogui reiškia tos vedybos: gal kaip tik tos vedybos kai kuriems kelia baimę. Iš Viktorijos girdimas niuansas, kaip priversti vaikiną tuoktis, nėra tinkamas. Kai aš kažko noriu, automatiškai pradedu daryti kažką, kad kitas paklustų mano norui. Kai žmogus jaučia, kad kažkas nori jį priversti kažką daryti, jis pradeda tam priešintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merginai reikėtų pagalvoti, ką ji gali padaryti, jeigu vaikinas nesutinka su jos norais - galbūt ji gali išsiskirti. nes, jeigu aš labai noriu vedybų, o tas žmogus nenori, ir aš toliau gyvenu, bet jaučiuosi nepatenkinta, reikėtų pagalvoti ir apie skyrybas“, - sakė psichologė.

Pasak jos, galimas variantas, kad, jei vyras pajus, kad mergina ne šiaip gąsdina skyrybomis ar manipuliuoja, bet tai yra jos apsisprendimas skirtis, tai gali vyrą paveikti ir jis gali apsigalvoti dėl santuokos.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų