• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Egipto tyrėjai pasidalijo pirmosiomis nuolaužų liekanomis (nuotr. SCANPIX)

Egipto kariuomenė parodė pirmuosius EgyptAir skrydžio 804 vaizdus, kuriuose galima pamatyti lėktuvo nuolaužas, rašo The Independent. Nuotraukose galima pamatyti gelbėjimosi liemenes ir keleivių daiktus.

6

Egipto kariuomenė parodė pirmuosius EgyptAir skrydžio 804 vaizdus, kuriuose galima pamatyti lėktuvo nuolaužas, rašo The Independent. Nuotraukose galima pamatyti gelbėjimosi liemenes ir keleivių daiktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paieškų generolas Mohammedas Samir sakė, kad nuotraukose galima pamatyti ir asmeninius žmonių daiktus.

REKLAMA

Rado liekanas

Oro bendrovė „EgyptAir“ ketvirtadienį paskelbė, kad Viduržemio jūroje rasta nuolaužų, priklausančių jos lėktuvui, dingusio anksčiau tą pačią dieną pakeliui iš Paryžiaus į Kairą, o tyrėjai aiškinasi, ar laineris buvo susprogdintas.

Egipto aviacijos ministras nurodė, kad kol kas dar per anksti sakyti, kodėl sudužo 66 žmones skraidinęs laineris „Airbus A320“, bet pridūrė, kad „teroristinės“ atakos versija atrodo labiau tikėtina negu techninio gedimo.

REKLAMA
REKLAMA

Šis incidentas padidino nuogąstavimus, kad pasikartojo incidentas, panašus į vieno Rusijos keleivinio susprogdinimą pernai spalį virš Sinajaus pusiasalio. Dėl tos atakos, nusinešusios visų 224 lėktuve buvusių žmonių gyvybes, atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Graikijos gynybos ministras Panas Kamenas (Panos Kammenos) anksčiau sakė, kad lėktuvas krito 6,7 km (22 tūkst. pėdų) ir dukart staigiai pasisuko prieš dingdamas iš radarų ekranų, įskridęs į Egipto oro erdvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Egipto civilinės aviacijos ministerija ką tik gavo oficialų laišką iš Egipto užsienio reikalų ministerijos, patvirtinantį, kad buvo rasta dingusio orlaivio Nr. MS 804 nuolaužų“, – sakoma žinutėjanglų kalba, paskelbtoje „EgyptAir“ oficialioje „Twitter“ paskyroje.

„Egipto tyrimų komanda, bendradarbiaudama su kolegomis Graikijoje, tebeieško kitų dingusio lėktuvo liekanų“, – pridūrė bendrovė.

Tas lėktuvas praeitą naktį skrido iš Paryžiaus į Kairą ir dingo, nepasiuntęs jokio nelaimės signalo.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) irgi sakė, kad lėktuvas „sudužo“ ir kad pareigūnai Paryžiuje bei Kaire pradėjo tyrimus.

REKLAMA

Egipto aviacijos ministras Sherifas Fathy (Šerifas Fatis) pareiškė neatmetąs, kad „EgyptAir“ laineris nukrito dėl išpuolio ar techninio gedimo.

„Neneigiu hipotezės apie teroro išpuolį ar kažkokią techninę priežastį. Dar per anksti“, – jis sakė per spaudos konferenciją.

„Tikimybė, kad galėjo būti kokie nors veiksmai (lainerio) viduje, kad įvykdyta teroro ataka, yra didesnė negu techninio (gedimo) tikimybė“, – pridūrė ministras.

Egiptas ir Graikija pasiuntė į numanomą katastrofos vietą lėktuvų ir karinių jūrų pajėgų laivų, prie kurių tikriausiai taip pat prisidės Prancūzijos paieškų komandos.

REKLAMA

Tarp 26 užsieniečių, skridusių tuo lėktuvu, buvo 15 Prancūzijos piliečių ir po vieną Britanijos bei Kanados pilietį.

Tiek Prancūzija, tiek Egiptas pastaraisiais mėnesiais buvo svarbūs islamo ekstremistų taikiniai, o F.Hollande'as pažadėjo, kad „EgyptAir“ lainerio katastrofa bus nuodugniai ištirta. „Ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar kita prielaida, kurią visi turi omenyje – terorizmo prielaida ... šiuo metu turime susitelkti į solidarumą su (dingusiųjų) šeimomis ir ieškoti tos katastrofos priežasčių“, – pabrėžė F.Hollande'as.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų