• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šiandien savivaldybėje apdovanoti Vilniaus miesto savivaldybės skelbto konkurso „Žydintis Vilnius“ nugalėtojai.  Iš beveik 400 Vilniaus gyventojų ir seniūnijų atsiųstų nuotraukų atrinkti ir pagerbti gražiausiai pasidabinę gėlėmis namų balkonus, palanges, originaliausiai apželdinę ir sutvarkę individualių ir daugiabučių namų kiemus, gražiausiai sutvarkę aplinką vilniečiai.

Šiandien savivaldybėje apdovanoti Vilniaus miesto savivaldybės skelbto konkurso „Žydintis Vilnius“ nugalėtojai.  Iš beveik 400 Vilniaus gyventojų ir seniūnijų atsiųstų nuotraukų atrinkti ir pagerbti gražiausiai pasidabinę gėlėmis namų balkonus, palanges, originaliausiai apželdinę ir sutvarkę individualių ir daugiabučių namų kiemus, gražiausiai sutvarkę aplinką vilniečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurso laimėtojus rinko vertinimo komisija, kurioje – kraštovaizdžio architektai, miesto estetikos, miesto tvarkymo, apželdinimo specialistai  ir už nuotraukas internete už gražiausias nuotraukas balsavusi bendruomenė. Pagal konkurso nuostatus, ir komisijos, ir vilniečių balsai turėjo lygų svorį.

REKLAMA

Komisijos pirmininkė mero patarėja Dalia Bardauskienė pasidžiaugė, kad ir komisijos, ir vilniečių nuomonės bei vertinimai sutapo. „Matyti, kad žmonėms rūpi miesto aplinka ir grožis. Dar vasarą gavome įdomų, originalų pasiūlymą –  sukurti virtualią viešąją erdvę – nuolatos „Žydintį Vilnių“.  Vietą, kurioje visus metus, bet kokiu sezonu, miestiečiai ir svečiai galės džiaugtis ryškiu žydinčiu miestu. Toks vilniečių iniciatyva gimęs žydinčio Vilniaus nuotraukų katalogas yra dar ir puiki proga pasidairyti į kitus, pasimokyti ir pabandyti padaryti dar gražiau ir geriau“, – apie  virtualų katalogą savivaldybės svetainėje ir socialiniame tinkle  kalbėjo mero patarėja.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos nuomone, nugalėtojus  objektyviai išrinkti nebuvo sudėtinga, o gausus konkurso dalyvių būrys liudija, kad neabejingų savo miestui, supančiai aplinkai ir pasiryžusių Vilnių padaryti gražesnį vilniečių daugėja.

Nuo rugpjūčio iki rudens praeiviai galėjo gėrėtis nuo palangių svyrančiomis žydinčiomis gėlėmis, spalvingais, akį traukiančiais balkonais, originaliai apželdintais kiemais, kuriais rūpinosi ir prižiūrėjo Žvėryno, Senamiesčio, Lazdynų, Karoliniškių, Naujininkų, Salininkų, Naujamiesčio gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žydinčio Vilniaus 2015“ konkurso dalyviai buvo vertinami 3-ose  kategorijose: daugiabučių namų, individualių gyvenamųjų namų ir visuomeninių pastatų.

2015 metų konkurso „Žydintis Vilnius“ apdovanoti:

·Žvėryno seniūnijos 123-iosios DNSB „Sėliai“ pirmininkė Janina Kekienė  – Už darnios bendruomenės kūrimą vieningai ir estetiškai puošiant daugiabučio fasadus žydinčiomis gėlėmis.

·Senamiesčio seniūnijos gyventoja Evelina Bendinskaitė (Didžioji g. 8–15) – Už viešosios erdvės puošimą estetiškais ir originaliais gėlynais.

REKLAMA

·Senamiesčio seniūnijos gyventoja  Audronė Musteikienė ir jos artimiausi kaimynai (Bernardinų g. 9) – Už darnios bendruomenės kūrimą puošiant namo fasadus gėlėmis.

·Lazdynų seniūnijos gyvenvietės Gudelių šilas“ gyventojų šeima Aida ir Simas Palčiauskai  (M. Mironaitės g. 12) – Už išraiškingą balkono puošybą gėlėmis.

·Karoliniškių seniūnijos gyventoja Genė Usavičiūtė (Laisvės pr. 43) – Už skoningai išpuoselėtą daugiabučio gėlyną.

·Naujininkų seniūnijos Salininkų gyventojos Česlava Barkovska ir Nijolė Auksorė (Salininkų g.  87) – Už namo aplinkos puoselėjimą želdiniais.

REKLAMA

·Antakalnio seniūnijos gyventoja Regina Radavičienė (T. Ivanausko g. 21) –  Už balkono dabinimą gėlėmis.

·Pašilaičių seniūnijos gyventojų šeima Genovaitė ir Žydrūnus Kepersai (F. Gedkanto g. 12)   – Už aplinkos puoselėjimą želdiniais.

·Aušros Vartų koplyčios tvarkytojai (Aušros vartų g. 12–9) ir vadovas Šv. Teresės parapijos klebonas Aušros vartų koplyčios rektorius Monsinjoras Kęstutis Latoža–  Už Aušros Vartų koplyčios fasado dabinimą žydinčiomis gėlių girliandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

·Lietuvos technikos biblioteka (Šv. Ignoto g. 6) ir jos direktorius Kazys Mackevičius – Už ilgametį, estetišką bibliotekos kiemo tvarkymą ir puošimą rožėmis.

·UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“  (A.V. Graičiūno g. 8) ir jos gen. direktorius Algimantas Markauskas – Už želdinių estetiką ir originalumą bei darną su pastato architektūra. Konkurso iniciatoriai bei rėmėjai buvo apdovanoti Mero padėkos raštais:

·Žilvinui Radavičiui, istorikui, visuomenės veikėjui, Vilniaus senamiesčio mokyklos vaikų neformalaus lavinimo vyr. mokytojui – Už projekto „Žydintis Vilnius“ idėją ir aktyvų dalyvavimą ją įgyvendinant.

REKLAMA

·Stasei Jatužienei, UAB „Rudista“ kraštovaizdžio architektei – Už vertingas konsultacijas ir nuoširdų visuomeninį darbą įgyvendinant projektą „Žydintis Vilnius“. Taip pat buvo padėkota renginio rėmėjams – gėlių salonui |“Glamour“ ir Vilniaus Bajorų sąjungai.

Konkurso organizatoriai labai dėkingi kiekvienam ir visiems, dalyvavusiems konkurse – tiems, kurie puošė miestą,  ir tiems, kurie rado laiko užfiksuoti gražiausias žydinčias Vilniaus vietas ir siuntė fotografijas. Kitais metais tikimasi sulaukti dar gausesnio būrio konkurso dalyvių ir žiedais miestą puošiančių  gyventojų.

Pasigrožėti konkurso nuotraukomis kviečiame čia: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1123331081028553.1073741838.114848315210173&type=3 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų