• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Yra žaidėjų, kurios negali išeiti į aikštę nepasidažiusios, kaip ir kiekvieną rytą apskritai. Aš asmeniškai nemėgstu makiažo, nes nubėga su prakaitu. Svarbu, kad jaustumeisi gerai, tai suteikia papildomo pasitikėjimo“, - tv3.lt pasakojo Europos čempionato išvakarėse Lietuvos moterų krepšinio rinktinės lyderė 26 metų Gintarė Petronytė.

„Yra žaidėjų, kurios negali išeiti į aikštę nepasidažiusios, kaip ir kiekvieną rytą apskritai. Aš asmeniškai nemėgstu makiažo, nes nubėga su prakaitu. Svarbu, kad jaustumeisi gerai, tai suteikia papildomo pasitikėjimo“, - tv3.lt pasakojo Europos čempionato išvakarėse Lietuvos moterų krepšinio rinktinės lyderė 26 metų Gintarė Petronytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

195 cm ūgio Krokuvos „Wisla Can-Pack“ komandoje žaidžianti puolėja garantuoja, kad moterys aikštėje ir už jos ribų itin rūpinasi higiena, todėl „nesmirdi kaip vyrai“. Jai nepatinka mėginimai pritraukti žiūrovą aptempiant krepšininkes seksualia apranga, ji labiausiai mėgaujasi blokuodama varžovių metimus ir nekenčia, kai reikia „atidirbinėti“ treniruoklių salėje. Taigi - moterų krepšinis kitaip pagal Gintarę Petronytę.

REKLAMA

– Kiek reikšmės teikia moterys krepšinio aikštėje lakuotiems nagams, makiažui, šukuosenai?

– Kiekvienai individualiai. Visos esame skirtingos. Yra žaidėjų, kurios negali išeiti į aikštę nepasidažiusios, kaip ir kiekvieną rytą apskritai. Aš asmeniškai nemėgstu makiažo, nes nubėga su prakaitu. Aišku, norisi gražiai susirišti plaukus. Svarbu, kad jaustumeisi gerai, tai suteikia papildomo pasitikėjimo.

– Ar sunku atsisveikinti su papuošalais, auskarais, žiedais? Tas momentas svarbus moterims?

– Taip. Bet jau įpratome, tiek metų žaidžiame. Norėčiau likti su auskarais, jie man netrukdo, bet viską reikia palikti. Žiedus, auskarus ir kitus papuošalus turi palikti prieš eidama į aikštelę. Tą mėnesį, kai ruošiamės Europos čempionatui ar kitoms varžyboms dažniausiai net nenešiojame. Tiesiog išsiimti prieš kiekvieną treniruotę, paskui vėl įsidėti... Negalima pamiršti. Automatiškai. Čia ne tenisas, kur žaidėjos gali būti su grandinėlėmis, auskarais. Čia kontaktinis sportas.

REKLAMA
REKLAMA

– Vyrų krepšinyje prakaito kvapas yra viena, o kaip moterys su tuo tvarkosi? Ar moterys kvėpinasi prieš eidamos į aikštę?

– Higiena moterims yra be proto svarbi. Visada prausiamės dažnai, naudojame higienos priemones, kvepalus, dezodorantus. Smirdėti nenorime. Jei atvažiuojame į kokią areną, kur yra ir vyrų persirengimo kambarys, smirda tikrai. Pas paneles taip nebūna. Mes visuomet su švariomis aprangomis. Tas dvi valandas, kai žaidi ar treniruojiesi, tas šviežias prakaitas net nesmirdi. Pas mus nelabai pasitaiko atvejų, kai kvapas nemalonus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar yra tokie elementai, kurie krepšinio aikštėje labiausiai erzina?

– Gal nelabai. Šiaip moterims labai svarbi psichologija. Jeigu kažkas kažką pasakė, ar ne taip suprato, ką treneris nurodė, apkalbėjo, kad prastai žaidžia. Mes imame į galvą, išgyvename. Jei atsisėstų fanai ir imtų rėkti „tokia, anokia“ tada reaguojame. Vyrams vienodai, jie sugeba į tai nekreipti dėmesio.

– Kaip padaryti moterų krepšinį patrauklesnį? Bandyta eiti į tą seksualumo pusę, kai krepšininkėms buvo matuojami sijonėliai aikštėje. Ar tai gali padėti? Ar reikėtų vilioti žiūrovą per moters seksualumą?

REKLAMA

– Aš esu prieš. Nenoriu, kad ateitų tie žūrovai, kurie nori pažiūrėti į mūsų aptemptas figūras. Esame krepšininkės. Asmeniškai noriu, kad ateitų pažiūrėti krepšinio. Moterų krepšinis įdomus. Taip, mes nededame į krepšį ir viršaus, bet taip pat žaidžiame gražų krepšinį. Mūsų šalyje vyrų krepšinis populiarus ir mes jo neaplenksime. Manau, svarbiausia – rezultatai. Gi buvo ir moterų krepšinyje geri rezultatai. Kai „Telekomas“ žaidė Eurolygos finalo ketverte, arenos buvo pilnos. Tuomet žmonės ateina žiūrėti krepšinio, o ne kaip tu atrodai, kokia stora, kiek kilogramų „pridėjusi“ ar kokia aukšta ir po to apkalbinėja.

REKLAMA

– Vyrams svarbiausias elementas įdėti į krepšį. Kas moterų krepšinyje tai atstoja?

– Vyrų krepšinyje įdėti iš viršaus taip pat ne visiems patinka. Kitiems patinka „užmesti“ kamuolį, kad kitas dėtų iš viršaus. Kiekvienai skirtingai. Man gal labiausiai patinka blokuoti metimą. Labai malonu. Nenoriu, kad per mane įmestų į krepšį, tai šis veiksmas suteikia malonumo. Man patinka komandinis krepšinis, tai smagu ir perdavimą atlikti.

– Ar teko pačiai įdėti į krepšį?

– Seniau teko per treniruotę, bet daugiau nebandžiau. Nelabai manęs žavi dėjimas į krepšį. Žinau, kad juodaodės tikrai deda į krepšį net ir nebūdamos labai aukštos, jų fizinės galimybės visai kitos. Mane žavi komandinis krepšinis, mąstymas aikštėje, gražūs perdavimai...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Tai tikriausiai individualus NBA stilius labai nežavi?

– Nelabai. Seku rezultatus, bet kai nėra lietuvių ir tas dabar vykstantis NBA finalas nelabai įdomus. Žiūriu Europos krepšinį, vyrų Eurolygą.

– LKL finalo serija 4:0 „Žalgirio“ naudai – dėsningas rezultatas?

– To ir tikėjausi. Dėsningas rezultatas. „Žalgiris“ buvo gerai pasiruošęs finalui, atjungė „Lietuvos ryto“ metikus ir lyderius. Kamuolys „vaikščiojo“, gražus komandinis krepšinis. Esu „Žalgirio“ fanė ir labai džiaugiuosi.

– Kas galėtų būti LKL finalo naudingiausias žaidėjas (MVP)?

– Nenorėčiau vieno išskirti. Artūras Milaknis buvo kažkas tokio, bet vieno negalėčiau įvardyti. Žavėjausi trenerio darbu, kaip buvo „sustatyta“ komanda. Matėsi užsidegimas.

REKLAMA

– Tenise moterys dėl savo kūno apvalumų darosi operacijas, kad sumažintų „dydžius“, fitnese ir kultūrizme atvirkščiai – „prideda“, kokios tendencijos moterų krepšinyje? Ar reikia kažką daryti su savo kūnu?

– Labai skirtingai. Aukštaūgėms visuomet sako, kad reikia daugiau svorio ir masės, kad galėtų stumdytis po krepšiu. Dabar daug Europoje fiziškai stiprių amerikiečių, su jomis nelengva. Krepšinis – ne bėgimas, čia reikia visų raumenų – ir bėgti, ir šokti. Jei didinsi raumenų masę – sulėtėsi. Reikia balanso tikriausiai. Svarbu, kad gerai jaustumeisi.

REKLAMA

– Ar pasitaikė tokių atvejų jūsų karjeroje, kad krepšininkės kažką daro „papildomai“, kad palengvintų sau žaidimą?

– Nenatūraliai? Ne. Nemanau. Galbūt Amerikoje. Yra, kas tiesiog prisilaiko dietų, kad nepriaugtų svorio, yra kas neišeina iš treniruoklių salės, kad daugiau turėtų raumenų. Dirbtinų dalykų nėra.

– Ar jūsų pozicijos žaidėjoms reikia dažnai lieti prakaitą treniruoklių salėje?

– Tikrai taip. Jaučiasi, kad esame fiziškai silpnesnės.

– Smagu pačiai kilnoti svorius?

– Bet koks fizinis pasirengimas man yra kančia. Nežinau, kaip save nuteikti. Man trys valandos salėje geriau nei pusvalandis treniruoklių salėje. Tikrai labai sunku. Žaidžiu krepšinį ir noriu būti su kamuoliu.

TIK FAKTAI

Europos pirmenybių D grupės varžybose lietuvės dėl galimybės iškovoti olimpinį kelialapį pirmiausiai susigrums ispanėmis, vengrėmis, slovakėmis ir švedėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Arvydas Sabonis svajoja, kad moterys pakovotų dėl olimpinio kelialapio

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų