• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Golfą gali žaisti visi“ - su tokiu šūkiu Europos Centro Golfo Klubas skelbia naujo sezono pradžią. Savaitgalį pirmieji į golfo laukus sugrįžo klubo nariai, o nuo šiandien 18 duobučių aikštynas yra atviras visiems žaidėjams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Centro Golfo Klubo vadovas Mindaugas Glinskis sako, kad šiemet sezono atidarymas paskelbtas beveik trejomis savaitėmis anksčiau nei pernai. Tai lėmė geri orai ir anksti nutirpęs sniegas.

REKLAMA

„Esame visiškai pasiruošę naujam sezonui. Šiemet gerinsime lauko infrastruktūrą, kad žaisti būtų dar patogiau ir įdomiau. Taip pat didelį dėmesį skirsime ir klubo nariams, ir žmonėms, kurie dar neturėjo galimybės susipažinti su golfu. Organizuosime atvirų durų dienas, kurių metu visus norinčius supažindinsime su golfo žaidimu, jo istorija ir specifika“, – apie sezono planus pasakoja M. Glinskis.

Gera žinia naujokams ir pradedantiesiems bei tiems, kurie nori tobulinti savo žaidimą – Europos Centro Golfo Klube nuo šiol dirbs net trys treneriai – du lietuviai ir vienas užsienietis, daugiau nei 30 metų patirtį (iš jų 25 metai kaip PGA Pro) turintis golfo profesionalas iš Anglijos Austinas Curtis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaidėjus, kurie neseniai išsilaikė žalią kortelę (Green Card), suteikiančią teisę žaisti savarankiškai, ir nori tobulėti, kviesime į specializuotus pradedančiųjų turnyrus. Taip pat daug dėmesio skirsime vaikams ir jaunimui. Jiems bus organizuojamos pamokos ir specialios stovyklos“, – sako klubo vadovas.

Pernai klube buvo suburta ISM vadybos ir ekonomikos universiteto studentų golfo komanda, kuri ir toliau aktyviai treniruosis. Šiemet golfo subtilybes mokysis perprasti ir Vilniaus vidurinių mokyklų fizinio lavinimo mokytojai. Vienoje komandoje žaidžiantys pedagogai turės galimybę kartu treniruotis ir dalyvauti įvairiuose pradedančiųjų turnyruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Glinskio, lietuviai vis dažniau atranda golfą. Keletą pastarųjų sezonų Europos Centro Golfo Klubo lankytojų skaičius nuosekliai didėjo. Jo vadovas pastebi, kad šį žaidimą ypač pamėgo draugų, kolegų grupės, taip pat aktyvios, tarpusavyje bendraujančios šeimos. Pernai klube žaliąją kortelę (Green Card) išsilaikė beveik 200 žaidėjų. Vadovas tikisi, kad šiemet šis skaičius augs iki 300.

„Ilgą laiką vyravo nuostata, kad golfas yra išskirtinis sportas, išskirtiniams žmonėms, brangus ir ne kiekvienam prieinamas. Visi, kas pabandė žaisti, žino, kad tai – tik mitas. Golfas yra lygiai taip pat prieinamas laisvalaikio užsiėmimas kaip lauko tenisas, plaukimas baseine ar žaidimas su draugais krepšinio aikštelėje“, – įsitikinęs M.Glinskis.

REKLAMA

Kalbėdamas apie naujo sezono pradžią Europos Centro Golfo Klubo vadovas išskiria renginį, kuris laukia gegužės 16 dieną. Didžiulėje klubo teritorijoje pirmąjį kartą Lietuvoje vyks pasaulyje ypač populiari bendra įmonių šventė „Hercules Trophy“. Renginio dalyviai ir svečiai turės įveikti ne tik 12 unikalių, klubo teritorijoje įrengtų rungčių, bet ir galės išbandyti petankę, pasimokyti žaisti golfą.

„Kai susipažinau su „Hercules Trophy“ organizatoriais ir išgirdau apie šio renginio atėjimą į Lietuvą, iš karto mintyse gimė atskaitos taškas – Europos Centro Golfo Klubas. Kodėl? Nes mes esame įsikūrę Geografiniame Europos centre, o visi geri, iniciatyvūs ir prasmingi dalykai turi plisti būtent iš paties centro. Labai simboliška, kad stiprus tarptautinis prekės ženklas pirmuosius žingsnius žengia būtent pas mus“, – sako M.Glinskis.

Pernai Europos Centro Golfo Klube žaliąją kortelę (Green Card) išsilaikė beveik 200 žaidėjų. Tikimasi, kad šiemet šis skaičius augs iki 300 žmonių. Golfas –universalus sportas ir puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Jį žaisti galima pradėti nuo ketverių, lazdomis sėkmingai mojuoja ir garbaus amžiaus senjorai. Aikštynas lankytojams nuo šiandien yra atviras visiems golfo žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų