• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reguliarūs lytiniai santykiai ne tik teikia malonumą, bet ir stiprina sveikatą.

Įrodyta, kad reguliarus seksas:

stiprina širdį ir kraujagysles - orgazmo metu kraujospūdis gali pakilti iki 160/120, pulsas gali siekti 160 tvinksnių per minutę - o tai puiki treniruotė širdžiai! Taip pat širdies raumenį treniruoja papildoma estrogenų dozė (moterims), kuri išsiskiria į kraują lytinio akto metu. Taigi seksas - gera infarktų ir insultų profilaktika.

REKLAMA
REKLAMA

mažina cholesterolio kiekį kraujyje - lytinių santykių metu ypač padidėja hormono estrogeno kiekis organizme, o jis yra didžiulis cholesterolio priešas.

REKLAMA

mažina svorį - mylintis labai padidėja aktyvinantis angliavandenių apykaitą hormono kortizolio kiekis, todėl vidutinio 3-4 minučių trukmės lytinio akto metu sudeginama maždaug tiek pat kalorijų, kiek 10 minučių važiuojant dviračiu. Jei nesustojama ties misionierių poza, tai galima ne tik numesti svorio, bet ir sustiprinti klubų, sėdmenų, rankų bei krūtinės raumenis.

palengvina priešmenstruacinį sindromą ir slopina mėnesinių skausmą - reguliarūs lytiniai santykiai sutvarko sutrikusį hormonų balansą, kuris ir sukelia PMS. Be to, per orgazmą išskiria didelė dozė endorfinų ir oksitocinų, kurie stipriai malšina skausmą ir palengvina skausmingų mėnesinių metu atsirandančius sunkumo pojūčius.

REKLAMA
REKLAMA

saugo nuo peršalimo - reguliariai besimylinčių žmonių kraujyje aptikta 30 proc. daugiau imunoglobulinų, kurie stiprina imuninę sistemą ir saugo organizmą nuo peršalimo ir kitų infekcinių ligų.

stiprina šlapimo pūslę - lytinis aktas - puiki šlapimo pūslės raumenų mankšta, sauganti nuo cistitų ir kitų šlapimo sistemos ligų.

gerina miegą - lytinis aktas, jo metu pasiektas orgazmas yra ne tik fiziologinė, bet ir stipri psichologinė iškrova, o didelės deguonies ir endorfinų dozės veikia kaip raminamieji ir migdomieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ilgina gyvenimą - anglų mokslininkai pateikė studiją, kurioje įrodyta, kad besimylintieji kas antrą dieną gyvens vidutiniškai 10 metų ilgiau negu tie, kurie mylisi tik kartą per savaitę, nes kiekvieno orgazmo metu susitraukiant raumenims, išsijudina visas organizmas ir dėl to iš jo pašalinami patogeniniai mikroorganizmai, kurie sukelia infekcijos židinius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų