• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kavaliauskas, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Verslo idėjų konkursas „Verslauk“ per dešimtmetį padėjo sukurti per 70 įvairių verslų ir beveik 200 naujų darbo vietų, o kai kuriuos jaunuolius paskatino sugrįžti po studijų į Lietuvą. Plečiasi ir konkurso geografija, prasidėjęs Vilniuje, pastaruosius kelerius metus projektas vyksta Kaune ir Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA

lėkštė.lt, dalinuosi.lt, čiop čiop ar etaksi.lt – tai tik keletas pavadinimų, kuriems išgarsėti padėjo verslo idėjų konkursas „Verslauk“. 2013-ųjų nugalėtojas projektas barzdaskučiai.lt, pirmoji barzdų skutimo paslauga sostinėje. 2014-ųjų laureatai: finansų valdymo mobili programėlė tėvams, nuotolinių mokymų platforma moksleiviams ir idėja kurti mokyklinius gofruoto kartono stalus, kuriuos galima dekoruoti, ant jų piešti, stalas augs kartu su vaiku.

REKLAMA

„Medžiaga labai netradicinė – gofruotas kartonas, tai lengva, tačiau tvirta medžiaga, pats stalas bus lengvas ir vaikas galės net pats stumdyti ir perkleti iš vienos vietos į kitą, vėlgi grįžtam prie kambario dinamikos, kambarys pagal vaiko poreikius gali keistis jam bet kada panorėjus, kitas dalykas stalas bus pigesnis, nei tradicinis stalas“, – pasakojo idėjos bendraautoris Tomas Vaškevičius.

Kol kas vizijose esančios idėjos autoriai sako sieksią, kad išaugtą stalą būtų galima grąžinti perdirbimui, o tuo pačiu naują būtų siūloma įsigyti pigiau.

REKLAMA
REKLAMA

Finale savo verslo idėjas pristatė 14 inovatyviausių komandų, jos atrinktos iš daugiau nei pusantro šimto dalyvių iš visos Lietuvos. Atslūgus elektroninės prekybos verslų bangai, pastebima tendencija kurti technologinius ar socialinius verslus.

„IT internetiniai projektai, pamažu jų populiarumo banga šiek tiek atslūgsta ir vėl grįžta apčiuopiami, apčiuopiamos verslo idėjos kažką gaminant ir sukuriant produktą, kuris nebūtinai susijęs su komunikacijos, internetinėmis technologijomis“, – kalbėjo Vilniaus savivaldybės tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius.

Nugalėtojams atiteko 10 tūkst. litų investicija. Taip pat verslo pradžiai reikalingi dalykai – reklamos konsultacijos su rinkodaros specialistais, nemokamos patalpos Saulėtekio slėnyje bei produkto reklama žurnale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų