• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešojoje erdvėje pasklidus kalboms apie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) paskelbtą koncesijos konkursą stovėjimo aikštelėms Santariškių medicinos miestelyje įrengti, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius primena, jog investuojant į šį projektą, valstybei nereikės išleisti nė lito, o po 25-erių metų aikštelių sistema grįš į valstybės rankas.

REKLAMA
REKLAMA

„Koncesijos konkursą laimėjęs privatininkas įsipareigos investuoti 56 milijonus litų, valstybei savo lėšų mokėti nereikės. Noriu paneigti gandus, neva Vyriausybės nutarimo projektu atvėrėme duris valstybės išlaidoms, kurios galėtų siekti 466 mln. litų. Tokiais teiginiais gali mėtytis tie, kurie nesuvokia koncesijos ir nėra susipažinę su nutarimo dokumentu. Minėti 466 mln. bus generuojamos pajamos – didžiausia projekto vertė, o ne mūsų valstybės išlaidos“, – sako premjeras.

REKLAMA

Dokumente rašoma, jog investuodamas apie 56 mln. litų koncesininkas įsipareigos Vilniaus Santariškių medicinos miestelyje sukurti kokybišką automobilių parkavimo ir saugojimo sistemą, įrengti aikšteles, 25-erius metus rūpintis jų eksploatacija, prisiimti riziką. Konkurse turi teisę dalyvauti net ir pačios Santariškių klinikos.

„Remiantis koncesijos įstatymu, Vyriausybė privalo kreiptis į Seimą dėl koncesijos projekto įgyvendinimo tuomet, jei valstybės įsipareigojimui viršija 200 mln. litų. Šiuo atveju, valstybė jokių įsipareigojimų neturės. Atvirkščiai – įsipareigos privatininkas. O Vyriausybė ne tik nepraras savo lėšų, bet ir gaus papildomų įplaukų, surinktų iš koncesijos mokesčio. Po 25-erių metų parkavimo aikštelių sistema atiteks valstybei. Taigi siekdama medicinos miestelyje sureguliuoti eismą ir užtikrinti eismo saugumą, Vyriausybė elgėsi įstatymų nustatyta tvarka bei vadovavosi naudingumo valstybei principu. O politikams, piktybiškai siekiantiems projektą sužlugdyti, siūlau pasinagrinėti teisės aktus ir patį nutarimo dokumentą“, – sako Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų