• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba (toliau – Migracijos valdyba) paskelbė konkursą Vilniaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams „Lietuvos Respublikos pilietis“, skirtą paminėti Tarptautinę tolerancijos dieną. Tikimasi, konkursas skatins jaunimo pilietiškumą ir patriotizmą, ugdys atsakomybės jausmą, tolerancijos supratimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti konkurse „Lietuvos Respublikos pilietis“ pakviesti visų klasių mokiniai – nuo pradinukų iki abiturientų. Konkursas suskirstytas dalimis, atsižvelgiant į skirtingo amžiaus mokinių gebėjimus. 1–4 klasių mokiniai kurs meno kūrinius – tapys, lipdys, kita technika kurs darbus Tėvynės meilės ir žmonių tarpusavio bendravimo tema, 5–8 klasių mokinių gilinsis į pasaulio pažinimą ir įgytas istorijos, geografijos, kitas žinias tikrinsis viktorinoje, vyriausieji studijuos Lietuvos Respublikos pilietybės, Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelės, Lietuvos Respublikos paso įstatymus, Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksą, Lietuvos Respublikos Konstituciją ir spręs testą pilietybės, atsakomybės, valstybės pažangos tema. Konkursas „Lietuvos Respublikos pilietis“ vyks keliais etapais, mokinių žinias ir darbus vertins Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro ir Migracijos valdybos sudaryta kompetentinga komisija iš Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos dailininkų sąjungos, Tolerancijos centro ir teisėsaugos institucijų atstovų.

REKLAMA

Dalyvauti konkurse „Lietuvos Respublikos pilietis“ užsiregistravo per 40 Vilniaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų, daugumos jų mokiniai dalyvaus visose konkurso dalyse. Konkursas „Lietuvos Respublikos pilietis“, siekiant išrinkti laimėtojus, vyks keliais etapais Vilniaus apskrities rajonų ir sostinės mokyklose, šventinis renginys su mokinių menine programa, protų mūšio žaidimu ir koncertu – Tolerancijos centre lapkričio mėnesį.

Tai jau antrasis Migracijos valdybos konkursas „Lietuvos Respublikos pilietis“. Pirmą kartą, siekiant mokinius supažindinti su paso istorija, konkursas, tik siauresnio turinio ir mažesnės apimties, buvo organizuotas lietuviško paso dvidešimtmečio proga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų